Befutott a menetrendszerű uszítás: Novák Előd szerint a határt védőknek tűzparancsot kellene adni - Városi Kurír

Sorting by

×

Befutott a menetrendszerű uszítás: Novák Előd szerint a határt védőknek tűzparancsot kellene adni

Az euró bevezetéséről és az illegális migránsok elleni fellépésről is szó volt a kérdések között hétfőn az Országgyűlésben, a hogy természetesen a bevándorlás különböző formáinak kormányzati kezelésétől, a menekültektől a migránsokig, még a tűzparancs lehetőségét is felvetette a Mi Hazánk képviselője.

Hirdetés

A Mi Hazánk az illegális migránsok elleni fellépésről

Novák Előd (Mi Hazánk) arról beszélt, hogy a kormány támogatja a legális bevándorlást a vendégmunkások letelepítésén keresztül, és az illegális migránsokkal szemben is csak félmegoldás született. A határkerítés megépült ugyan, de a migránsokat csak visszakísérik.

Azt javasolják, hogy a határt védő rendőrök elrettentő hatással tűzparancsot kaphassanak, ezek közül az első lövés figyelmeztető lenne.

Kezdeményezik továbbá több milliós helyszíni bírság kiszabását a kerítésen átjutóknak, sok ezer euró van ugyanis a zsebükben, ami az embercsempészeknél köt ki általában. Összegzése szerint milliárdokat lehetne ezekkel a szankciókkal megspórolni.

Rétvári Bence, a belügyi tárca parlamenti államtitkára úgy reagált, a kormány elkötelezett az illegális migráció megállításában, a déli határ megvédésében. Ilyen következetességgel egyetlen ország sem jár el – mutatott rá, hozzátéve: tavaly nagymértékű volt az illegális migráció növekedése, és idén még nagyobb lesz a bővülés a jelenlegi tendenciák alapján.

Kitért arra, hogy a polgárőrök 371 milliós, a mezőőri szolgálat pedig 170 milliós támogatásban részesült a határvédelem segítése érdekében.

A képviselő felvetéseire a rendőrségi törvény ad választ, figyelmeztető lövést már többször adtak le a határon – mondta Rétvári Bence.

DK: mikor vezetik be az eurót?

Dávid Ferenc (DK) azt firtatta, mikor vezetik be az eurót, amely szerinte segítene a magyar gazdaságon és vállalkozókon. Szerinte ez érzelmi, gazdasági és politikai kérdés, és mint mondta, úgy látja, nem okozna nagy törést a lelkekben, ha bevezetnék.

Rámutatott: a kérdés aktualitását alátámasztja, hogy délután a forint-euró árfolyama átlépte a bűvös 400 forintos “álomhatárt” és a nemzeti valuta folyamatos gyengülésben van.

Összegzése szerint rekordon az államadóság, a költségvetési hiány és az árdrágulás, és az elhibázott gazdaságpolitikát az egész ország megszenvedi.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára úgy reagált: Magyarország elkötelezett az euró bevezetése mellett, de mielőtt erről döntenének, sok mindennek kell megvalósulnia, átgondolt gazdaságpolitikával lehet odáig eljutni.

Hangsúlyozta: a bevezetést nem szabad elkapkodni, ezt mindenki tudja, ha elhamarkodottan történik, nagyobb kárt okoznak az ország lakosságának.

A bevezetés ezért most nincs napirenden – jelentette ki.

Forrás: MTI

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.