Bejött az “emlékezetes” zsófiapusztai buli! – a házigazdáé lett Szájer megüresedő helye

Ha valaki elfeledte volna, a címben említett zsófiapusztai buli volt az a 2020 augusztus végi rendezvény, amin Hollik István később koronavírus-hordozónak bizonyult, ezért számos kormányzati tényező, államtitkárok, így Gulyás Gergely, Orbán Balázs, Kovács Zoltán, Dömötör Csaba, Farkas Örs is kénytelen volt karanténba vonulni.

… és a jutalom….

Schaller-Baross Ernő, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára lesz Szájer József mandátumának örököse az Európai Parlamentben

– értesült a Magyar Nemzet. A Fidesz tagjának jelölését kedd este jelenthetik be, a választási irodát ugyanis már értesítették a döntésről. Szájer József idén január másodikával vált meg képviselői mandátumától. Az Európai Parlament szabályai szerint „késedelem nélkül” kell betölteni a megüresedő képviselői helyet, ám a tényleges hivatalba lépés történhet később is.

A lap forrásai szerint Schaller-Baross kiválasztásánál

a kiemelkedő szakmai tudás mellett jelentős szerepet játszott a politikus kora is.

Az 1987-es születésű, január végén a 34. életévét betöltő helyettes államtitkár

  • 2008 és 2010 között országgyűlési képviselő mellett volt gyakornok.
  • 2010 és 2013 között jogi referensként dolgozott az Igazságügyi Minisztériumban. 2013 és 2018 között a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány külügyi igazgatója volt.
  • 2014 és 2016 között az Országgyűlés alelnöki kabinetjében dolgozott külügyi tanácsadóként, majd a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának külügyi tanácsadója lett 2018-ig, amikor helyettes államtitkárrá nevezték ki a Miniszterelnökségen.
  • Közben 2015–2018 között az MNB által létrehozott Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány kuratóriumi tagja volt, 2017–2018 között a Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány kuratóriumi elnöke.
  • Családja 2007-ben megvásárolta a Veszprém megyei Úrkút melletti zsófiapusztai, Zichy-Nirnsee kúriát, majd alaposan felújíttatták.

védőoltás

Mátrai Anna

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük