Békesi László: nézzük, hogyan is áll ma a “harci helyzet?”

Amióta Orbán és csapata okkal-ok nélkül, rendszeresen használja az aberrált háborús, harci retorikát – amely egyébként jól kifejezi politikájának lényegét: az állandó ellenség keresést és bűnbak képzést – azóta úgyszólván nincs olyan társadalmi, gazdasági, politikai feszültség vagy vita, amelynek a leírására a véleményt nyilvánítók, állást foglalók ne ezeket az agresszív fogalmakat használnák – fogalmazta meg véleményét Békesi László volt pénzügyminiszter közösségi oldalán.

Mostanában egyre gyakrabban találkozom azzal az ellenzéki intelemmel, hogy

“csapataink harcban állnak, ezért most összefogásra van szükség!”

Ez a szöveg akkor is gyakorta felbukkan, amikor valaki nap mint nap látva az ellenzéki összefogás ellentmondásait, gyengeségeit, sőt nyilvánvaló hibáit, a legjobb szándékkal próbálja arra felhívni az érdekeltek figyelmét – remélve, hogy azok képesek lesznek a szükséges korrekciókra.

Hát akkor nézzük, hogyan is áll ma a “harci helyzet?”

Az ellenzék csapatai valóban harcban állnak, ám momentán nem a legyőzendő ellenséggel, hanem többnyire egymással csatáznak. Az egyesített ellenzéki haderő vezénylő tábornoka gyakran ellentmondásos, néha téves, sokszor pedig félreérthető parancsaival rendre megosztja a rendelkezésére álló erőket, szembe állítja a sereg jobb és bal szélén elhelyezkedő csapatokat, ádáz pozíció harcra készteti őket, így a döntő ütközetre való felkészülés helyett egymás pozícióinak elfoglalásával, gyöngítésével vannak elfoglalva. Az egyes csapatok parancsnokait vagy elbizonytalanítja utasításaival, vagy kiváltja jogos felháborodásukat, esetleg passzivitásra készteti őket. Az egyesített hadsereg erejét, biztonságát adó hátországot megosztja, demoralizálja, elkedvetleníti, kiábrándulttá teszi, cselekvőkészségét gyengíti.

A vezénylő tábornokot megbízó haditanács tagjai – noha látják pozícióik romlását – egyenlőre tanácstalanok és határozatlanok

Hiányzik az eltökéltség belőlük, hogy levonva a szükséges konzekvenciát, a minden téren untauglich parancsnokot leváltsa, leszerelje és tartalék állományba helyezze, helyette pedig megbízzon egy ütőképes, hiteles hadvezért az egyesített haderő irányításával, akinek van esélye győzelemre vezetni csapatait a döntő küzdelemben.

A legyőzendő ellenfél eközben stabilizálja helyzetét, minden fronton erősíti pozícióit, hadállásai mögött mélyen beásva magát, várja a számára egyre biztosabb győzelemmel kecsegtető végső ütközetet.

Kutuzov tábornok Borogyinónál tél tábornok támogatásával tudta legyőzni Napóleon verhetetlennek hitt seregét, Zsukov csapatai Sztálingrádnál a hősiesen küzdő lakossággal együtt, ugyancsak a kemény tél segítségével tudta megtörni a náci csapatok előretörését és megfordítani a II. világháború addigi menetét. A magyar ellenzéknek nincsenek a természeti erők között támogató szövetségesei, magukra és az őket támogató tömegekre vannak utalva.

Nincs mire várni, dönteni és cselekedni kell!

Forrás

Kapcsolódó

Egy hozzászólás itt: “Békesi László: nézzük, hogyan is áll ma a “harci helyzet?”

  • 2021.12.29 - 10:19
    Közvetlen hivatkozás

    Szerintem ez kamu írás, nem Békesi írta, hanem RA valamelyik minyonja. Békesi tudná, hogy az ellenzékiek nem válthatják le az emberek által kiválasztott min.e.jelöltet, mert ezzel egyből elveszítenék a jövő évi választást. A választók az előválasztáson demokratikus módon választották ki MZP-t, nem lehet csak úgy a helyére ültetni valaki mást. Meg aztán kit? Hiszem, hogy jobboldali demokrataként ő a legalkalmasabb, /már bizonyított Hódmezőv.-en/ és nem számít, ha néha olyasmit mond, ami nem tetszik egyeseknek. Kicsit felkavarja az állóvizet. Most ismertetik a programot, és majd beindulnak a dolgok. Az ellenzéknek azonban oda kellene figyelnie, hogy az Or. mennyit hazudik a programjukról, és lépéseket kellene tennie ez ügyben. Annak pedig nem ártana utánanézni, hogy valóban Békesi írta-e ezt az írást, mert az FB-n csak a képe van ott, és semmi adat. Szerintem kamuprofil.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük