Békesi László: szomorú vagyok, hogy éppen húsvét előtt érzem fontosnak, hogy ezeket a gondolatokat közzé tegyem..... - Városi Kurír

Sorting by

×

Békesi László: szomorú vagyok, hogy éppen húsvét előtt érzem fontosnak, hogy ezeket a gondolatokat közzé tegyem…..

A gyorsan terjedő és egyre súlyosbodó járvány tragikus adatai befolyásolják gondolatainkat, érzéseinket, reményeinket. Figyelmünk a közzétett brutális napi adatokra irányul, tele vagyunk szorongással, aggodalommal – s ami a legrosszabb: bizonytalansággal, a jövőtől való félelemmel, időnként talán reménytelenséggel is. (Szomorú vagyok, hogy éppen húsvét előtt érzem fontosnak, hogy ezeket a gondolatokat közzé tegyem.)

Hirdetés

Gyakran tapasztalom,

hogy ezek az érzések és gondolatok elfedik a gondok valódi okát. Sokan megfeledkeznek arról, hogy a sok tragikus esemény nem oka, hanem következménye kis hazánk mai állapotának.

 • A járvány pusztító hatása a nálunk tapasztalható mértékben egy alapjaiban hibás, sőt bűnös politika következménye.
 • A hatalma koncentrálására, kiterjesztésére és stabilizálására törekvő rezsim nem a közjót, a társadalom javát szolgálja, hanem saját nemtelen érdekeit minden határon túl és minden eszközzel érvényesíti.
 • A rendelkezésére álló és megszerezhető erőforrásokat saját és a rezsimet kiszolgáló talpnyalók, kollaboráns haszonélvezők vagyonának gyarapítására, pozícióinak erősítésére használja.
 • A rendszer működtetése nem szakértelmen, elhivatottságon és jó szándékon, hanem kritikátlan lojalitáson alapul.
 • A kormányzás ezért dilettáns, a halmozódó és egyre súlyosabb problémákat sem felismerni, sem hatékonyan kezelni nem képes.
 • Elhibázott alibi intézkedéseivel, a valóságot meghamisító és letagadó propagandájával, a kritikus hangok, szakértő javaslatok negligálásával és/vagy elnémításával, permanens gyűlölet keltéssel és bűnbak képzéssel leplezi saját hibáit, mulasztásait, bűneit.

A járvány súlyos következményeinél semmi sem bizonyítja jobban az Orbán rezsim alkalmatlanságát

Elhibázott politikának, rossz kormányzásnak lehetnek más területeken is súlyos következményei – pl. gazdasági csőd, vágtató infláció, tömeges munkanélküliség, tömegek nyomora, stb. – de azok többnyire nem emberéletek elvesztésében, tömegek fizikai szenvedésében, reménytelenségében manifesztálódnak.

Félreértés ne essék:

nem azt állítom, hogy felelős, hozzáértő kormányzással, helyes és időben megtett intézkedésekkel meg lehetett volna akadályozni a járvány elterjedését Magyarországon.

Arról vagyok meggyőződve, hogy ezek hiánya növelte gigantikus mértékűre a veszteségeket, emberek tömegeinek szenvedését, azaz vezetett a mai kritikus helyzethez.

Ez pedig olyan bűn, ami alól nem lehet felmenteni a rezsim vezetőit és működtetőit.

Forrás

 

húsvét

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

 • 2021.04.02 - 21:28
  Közvetlen hivatkozás

  Békesinek 99%-ban igazat adok. Minden bajok forrása az Orbán kormány ,és háttere. Ők nem vezetik az országot ,hanem a bajokat ,bajok sorozatával akarják el fedni,De inkább azt mondom , hogy egyre kevésbé érdekli az ország sorsa , csak a harács és a harács.A hát tere meg próbál mindenből hasznot húzni ,pedig a haszonélvezők ,ugyan úgy felelnek mindenért ,mint az agyilag beteg Kormányfő.

  Válasz
 • 2021.04.03 - 06:20
  Közvetlen hivatkozás

  Sajnálatos, hogy a jelenlegi rendszer leginkább fasisztának tekinthető. A járvány kezelése a “vezér-elv” alapján dilettáns kézbe került, a szakértői gárda alapvetően NER-hű talpnyalókból áll! A pénz, vagyon, azaz az erő mindenek felett! A természet (pl. A vírus) azonban ettől az erőtől nem ijed meg!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.