Sorting by

×

Békesi László: …régen észre kellett volna venni, hogy nem a jószándékú bírálat, hanem az elkövetett hibák bizonytalanítják el a választók egy részét az ellenzék támogatásától!

Király Júlia, aki az egyesült ellenzék gazdaságpolitikai szakértője, nyilvános támogatója, valamint a közös program egyik kidolgozója egy MZP-nek és szakértő kollégáinak címzett levelében bejelentette, hogy a jövőben nem vállalja az egyesült ellenzék nyilvános támogatását – kivéve, ha Róna visszalép köztársasági elnöki jelölésétől.

Király J. azért lépett hátra,

mert számára morálisan, szakmailag és politikai szempontból egyaránt vállalhatatlan volt, hogy az egyesült ellenzék pártjai a Jobbik zsarolásának hatására egy háttéralku keretében, a minden tekintetben alkalmatlan Róna Pétert jelölték az egyesült ellenzék nevében a virtuális köztársasági elnökválasztáson a kormánypárti jelölt alternatívájának.

Ez a hibás döntés Király J. számára indokolatlan, elfogadhatatlan, megmagyarázhatatlan, ezért vállalhatatlan.

Király J. korrekt és bátor döntést hozott

Egyrészt szakmai reputációja, vállalt és képviselt értékrendje, másrészt személyes felelősége miatt nem képviselhet egy védhetetlen döntést.

Döntése azonban nemcsak személyes jellegű. Felhívja a figyelmet arra is, hogy az ellenzék egyébként is labilis egységének, vagy legalábbis látszatának megőrzése nem adhat felmentést az ellenzéki erők vezetőinek hibái, tévedései alól.

A mindent meghatározó cél, az Orbán rezsim leváltása sem indokolhat súlyos morális és politikai hibákat, vállalhatatlan döntéseket.

Király J. lépése

talán rádöbbenti azokat is tévedésükre, akik egy alapjaiban elhibázott narratíva bűvöletében azt hirdetik, hogy az egyesült ellenzék, ill. vezetői hibáinak feltárása és bírálata rontja az ellenzéki erők győzelmi esélyeit, elbizonytalanítják a megnyerni szándékozott választók egy részét, azaz hunyjunk szemet az ostobaságok felett, söpörjük azokat a szőnyeg alá, nehogy sérüljön a misztikus összefogás.

Már régen észre kellett volna venni,

hogy nem a jószándékú bírálat, hanem az elkövetett hibák bizonytalanítják el, esetleg tántorítják el a választók egy részét az ellenzék támogatásától. Nincs már sok idő, dübörög a kampány, közeleg az igazság pillanata.

Nem kellene nap mint nap újabb hibákkal végképp elrontani az Orbán rezsim eltávolításának szerény esélyét!”

-írta közösségi oldalán Békesi László közgazdász, politikus, pénzügyminiszter(

Forrás

Háttér

Róna Péter jelölése miatt visszavonul az ellenzéki szerepléstől Király Júlia. Évtizedes vagdalkozás éledt fel a közgazdász-jogász jelölése után.

Márki-Zay Péternek és az ellenzéki összeogás gazdaságpolitikai döntéshozóinak címzett levélben fejezte ki ellenérzését Róna Péter jelölése miatt Király Júlia közgazdász, a miniszterelnök-jelölt gazdasági tanácsadója

– értesült az atv.hu. Rónát az ellenzék hétfőn délután nevezte meg közös köztársaságielnök-jelöltként, Király Júlia levele nem sokkal ezt követően született meg, ebben bejelentette, hogy a továbbiakban a nyilvánosság előtt nem képviseli az egyesült ellenzéket, mert egy esetleges, Rónára vonatkozó kérdésre nem tudna mást válaszolni, mint hogy az ellenzéki államfőjelölt egy „huncut pici gazember” – állítja a portál. A levél az ATV szerint súlyos vádakat tartalmazott a 79 éves jogász-közgazdász egyetemi és vállalkozói pályafutásával kapcsolatban, Király Júlia ugyanakkor emlékeztetett arra is, hogy Róna őt is számtalan alkalommal támadta. A portál szerint Király visszalépését véglegesnek tekinti, amitől csak akkor áll el, ha Róna Péter mégsem vállalja a jelöltséget.

Nem Király az egyetlen, akit felbőszített Róna jelölése

Simor András volt jegybankelnök Róna NABI élén kifejtett tevékenysége alapján egy nem nyilvános, de a sajtóban elterjedt Facebook-posztban

“teljesen erkölcstelen figurának”

nevezte az államfőjelöltet. Róna szerint nem cégvezetése volt a probléma, ő a Spirit FM-n arról beszélt a héten,

rossz viszonyuk onnan ered, hogy ő bírálta a Simor által támogatott devizahitelezést.

Róna 2012-ben kelt ki a gyakorlat miatt, akkor nem csak Simort, de Király Júliát is a

“hét fő bűnös”

között említette

többek között Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon mellett.

Forrás

Kapcsolódó

 

Békesi László: ...régen észre kellett volna venni, hogy nem a jószándékú bírálat, hanem az elkövetett hibák bizonytalanítják el a választók egy részét az ellenzék támogatásától!

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Békesi László: …régen észre kellett volna venni, hogy nem a jószándékú bírálat, hanem az elkövetett hibák bizonytalanítják el a választók egy részét az ellenzék támogatásától!

  • 2022.02.20 - 22:52
    Közvetlen hivatkozás

    Ezt az értesülést hol látta hallotta? Álmából felriadva Képzeletében fogant?!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.