Szombaton több tucat békési településen nem volt áram, vasárnap már Csongrád megye déli részén is áramingadozások vannak, Bács-Kiskunban a rendőrséget is kivezényelték az áramszünet miatt.

Az áramszolgáltató rácsodálkozott: télen hideg lehet

A hétvégére betett a fagyos időjárás az NKM Zrt-nek, szombaton már hajnalban elment az áram több békési településen, majd estére már helyreállították az zúzmarától leszakadt, vagy megsérült vezetékek, trafók kijavítását. – értesült a beol.hu.

Dombegyházán, Mezőberényben, Kevermesen és Magyarbánhegyesen is kihűltek a házak, mivel a még a vegyes tüzelésű kazánok biztonságos működéséhez is szükséges a villanyáram, de sok helyen az internet sem üzemelt, a boltok is bezártak.

Már szombaton délután kiadott egy közleményt a szolgáltató,

amelyben türelmet kértek a lakosoktól, és azt is közölték, hogy az ország minden pontjáról berendeltek munkatársakat, akik folyamatosan hárították el a meghibásodásokat. Vasárnap viszont már Csongrád megye déli településeiről jelzik, hogy szombat este óta ingadozik az áramellátás, egymást figyelmeztetik, hogy áramtalanítsák a készülékeiket, mert a folyamatos ingadozástól, azok elromolhatnak, ezt pedig nem téríti a szolgáltató. Sok dél-alföldi településen élő azon háborodott fel, hogy évről-évre emeli a szolgáltató a díjakat (nem a lakossági, hanem a vállalkozók és önkormányzatok számára értékesített áramdíj), de az esetleges áramszünetek nem jelentkeznek a számlákban.

Facebook-oldalán nem sokkal dél után az NKM azt közölte, hogy

az áramszolgáltatásból kiesett ügyfelek száma 5-8000 ezer között mozog szerda óta naponta. Jelenleg 1800 alatt van az érintett ügyfelek száma. Az üzemzavar főként a településeken kívül, a külterületeken élőknél okozott áramkimaradást.

Forrás, police.hu

Ceglédi Zoltán közösségi oldalán szólt hozzá a témához:

“A rendőrség a honlapján azt írta: Bács-Kiskun megye több településén a rendőröket is kivezényelték. A közrend és a közbiztonság fenntartása, valamint a bűncselekmények megelőzése céljából az áramszolgáltatás visszaállításáig folyamatos a rendőri jelenlét Csólyospáloson, Fülöpjakabon, Kecskeméten, Kiskunfélegyházán és Tiszaalpáron.”

“Az elmúlt negyven évvel tudok elszámolni: mióta az eszemet tudom, voltak áramkimaradások a megyénkben. Hosszabb is, rövidebb is. Olyan viszont most fordult elő először, hogy már fényes nappal rendőröket vezényelnek ki, hogy úgymond a közrendet fenntartsák.

Ne legyen igazam, de ez is az új, cigányozós kormánykommunikáció része lehet,

amennyiben majd azt fogja előadni a propagandájuk, hogy “ott, vidéken”, ha elmegy az áram, a derék falusiak rettegnek a cigányoktól, és rendőröknek kell járőrözni emiatt.
Ne legyen igazam.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét