Sorting by

×

Belehőkölt a pécsi HÖK a Fidesz reformba! Miért?

A kormány a legnagyobb magyar egyetemeket alapítványi formában akarja működtetni. Többek között a pécsit is, a PTE-t. Az oktatók jelentős része tiltakozik. Fel kell tenni a kérdést,miért van erre szükség? Volt olyan szöveg, hogy ezzel növelik az autonómiát. Persze hazugság. A saját autonómiájukat növeli csak.

Kétharmados törvényt hoztak, hogy 2022-ben várható bukásuk után is az ő akaratuk érvényesüljön

Tudják, hogy diplomásnak lenni kiváltság. Egy normális társadalomban azonban arra törekednek, hogy a hátrányok állami kompenzálása mellet minél szélesebb rétegek végezhessenek egyetemet, főiskolát.

Nálunk minden téren a kasztosítás folyik. Csak az legyen diplomás, az legyen tudós, aki a Fidesz eszmei farkán nevelkedik. Kezdődött az Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrehozásával és most folytatódik a többi leuralásával.

A létrejövő kuratóriumok 5 tagúak lesznek. A tagság csak lemondással és halállal szűnik meg. tehát akit odatesz Orbán, az örökre őt fogja szolgálni.

Nem szabad elfelejteni, hogy az egyetemek nagy munkáltatók,

a PTE Pécsett talán a legnagyobb. Tehát akik azt vezetik, élet halál urai a dolgozók felett. Ráadásul a közszolgálati védettség is megszűnik a jövőben. Hatalom a lelkek, hatalom a bérek, hatalom a munkaviszonyok, hatalom a családok jövője felett!

Ez minden, csak nem az esélyegyenlőség biztosítása a hallgatóknak, dolgozóknak. Az egyetemi vagyon felett is korlátlan rendelkezési jogot kapnak Orbán emberei, mert a a vagyon kikerül az államtól és átmegy az ő rendelkezésük alá. Ide érkeznek majd az uniós támogatások is, amik óriási pénzek az új pénzügyi ciklusban.

Szóval az egész új rendszer nem szól másról, mint amiről a Fidesz valamennyi reformja. A Lopásról!

Azt gondolná az ember, hogy a hallgatók, akik fiatalok, lázadnak mindez ellen

Erre olvasom, hogy Pécset az egyetemi HÖK, a Hallgatói Önkormányzat nem exponálta magát az ügyben és pl. a Bölcsészkaron a kari tanácsban meg is szavazták a Fidesz elképzeléseinek támogatását.

Hogy mi van?

Ettől elborultam. És igen, megint azzal jövök, hogy bezzeg az én időmben. De van is rá alapom. 1988-89-ben a rendszerváltás előszobájában voltam egyetemista. Pécsett az országban is elsők között a jogi karon mi hoztuk létre a HÖK-t. Mindent mi találtunk ki. A szervezet, a működést, a szabályzatokat. Én már akkor is rohadt komcsi voltam. De azt mondtuk, akkor van törvény előtti egyenlőség, ha nem csak az akkor már haldokló KISZ képviselheti a diákokat, hiszen nem mindenki baloldali. Legyen tehát egy szervezet, amely pusztán a hallgatói létből fakadó közös érdekek alapján képviseli a srácokat. Nem kell ideológia, ne csak a KISZ szólhasson bele a hallgatók életét érintő dolgokba.

Létre is jött a szervezet, az évfolyamok tanulmányi csoportjai választották a HÖK tagjait,

aki aztán szavazással döntöttek arról, hogy ki képviselje a diákokat az egyetemi és a kari tanácsban, átvettük pl. a szociális ösztöndíjak intézést és szigorúan, igazságosan jártunk el. Megszűnt pl. hogy egy magának minimális adózott jövedelmet igazoló butikos gyemeke szociális támogatást kapjon stb. Engem az egyetemi tanácsi tagságra akartak először jelölni, de ezt nem fogadtam el, a kari tanácsba válsztottak ezért be.

Mi akkor dac- és véd szövetséget kötöttünk. Mindent a hallgatókért. Nincs alku!

De hál istennek, partner volt az akkori vezetés. Dr. Szotáczky Mihály jogi kari dékán /szintén kommunista és 56-os elítélt/ mindig mindenben a hallgatók pártját fogta, ha valamelyik oktatóval nézeteltérésünk támadt. Tanszékvezetői vagy csoport vezetői kinevezésekről is szavaztunk a kari tanácsban. Volt, hogy a felterjesztett oktatót emberileg és szakmailag és alkalmatlannak tartottuk. Öt ellenszavazat volt a döntéskor. A teremben öt hallgató ült és korábban is kifejtettük már véleményünket. De sosem volt retorzió!

Most meg azt hallom, hogy a pécsi HÖK becsicskul,

előkelő idegenként hallgat, illetve némelyik támogatja is az újabb, országos lopás levezénylését. Döbbenetes ez számomra. Jó állásotok lesz az új rendszerben Fiúk?!

Kapjatok már a fejetekhez, mert a pénz és a hatalom nem minden. A tisztesség sokkal többet ér!

késelő

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Belehőkölt a pécsi HÖK a Fidesz reformba! Miért?

  • 2021.01.21 - 00:22
    Közvetlen hivatkozás

    Kívülállóként mondom: a hallgatói önkormányzatok vagy fideszes, vagy jobbikos neveldék voltak. Az SZFE az üdítő kivétel. Utána kell nézni, milyen anomáliái vannak a megválasztásuknak/működésüknek!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.