Egyre többen küldik el "gyufáért" Orbánt, most a német zöldek, akik ezzel arcon rúgták nemcsak őt, de azokat is, akik eddig asszisztáltak neki - Városi Kurír

Sorting by

×

Egyre többen küldik el “gyufáért” Orbánt, most a német zöldek, akik ezzel arcon rúgták nemcsak őt, de azokat is, akik eddig asszisztáltak neki

Egyre több nyugat-európai politikus szólal meg és ha képletesen is, de pestiesen szólva: “küldi el gyufáért” Orbán Viktort. A legutóbbi odamondogató Franziska Brantner, a németországi zöldek, a Zöld párt európai szóvivője volt az Euronews hírtévén.

Hirdetés

Mondják a tutit

„Évek óta másképpen kellett volna Orbánt kezelni. Ez az éveken át tartó babusgatás, hogy majd megjavul, hiba volt”

– mondta Franziska Brantner, a németországi Zöld Párt európai szóvivője és baden-württenbergi jelöltje az Euronews hírtévének.

Az Európai Parlament egyetért vele, a képviselőtestület a Magyarországnak adott pénzek visszafogását szeretné. Erre Brüsszelnek lenne joga, állítja három jogászprofesszor a Zöldek által közreadott tanulmányban. Álláspontjukat az év eleje óta érvényes jogszabályokra alapozzák, amely lehetővé teszi a támogatások megvonását, ha egy ország megsérti az Unió pénzügyi érdekeit. A szakértők szerint ez a helyzet Magyarországgal, mert nem világos, hova tűnnek az EU-támogatások, és a bíróságok sem függetlenek, így nem biztosítható, hogy betartják az unió szabályait.

Az EU nem bankjegykiadó automata

„Az nem megy, hogy a pénzünket elfogadják, de egyébként azt mondják, hogy nem érdeklik őket az értékeink” – jelentette ki a német politikus. Az Európai Unió nem egy bankjegykiadó automata, hanem egy értékközösség, amely meg is védi az értékeit.

Magyarország számára jelentős összegekről van szó. Magyarország nemrég hatmilliárd eurót kapott az EU költségvetéséből. További 7,2 milliárdra számít a koronavírus-segélycsomagból. Az egyelőre nem világos, hogy valóban visszatartják-e ezeket. Az Európai Parlament még jogi lépésekre is hajlandó a Bizottsággal szemben, ha az unió vezetése nem cselekszik, ám a bizottság megvárná az Európai Bíróság döntését.

 Euronews/napi.hu

Kapcsolódó

 

zöldek

Hirdetés
átver

7 hozzászólás

 • 2021.07.14 - 19:10
  Közvetlen hivatkozás

  A bank automatának két oldala van, azt is meg kellene nézni csak 1980 ás évektől mennyit raktunk a kalapba privatizáció,elő tudasanyag erről senki nem beszél mennyi profitot vittek ki…

  Válasz
  • 2021.07.15 - 12:14
   Közvetlen hivatkozás

   Ne beszéljen hülyeségeket! Hol volt 1980-ban EU? Mikor léptünk be az EU-ba, örömmel, alig várva, hogy tagjai lehessünk? Rengeteg előnyünk származott belőle, csak előnyünk! Jóember, maga összekeveri a KGST-vel! Ma már ne igyon többet!

   Válasz
   • 2021.07.15 - 13:00
    Közvetlen hivatkozás

    Vicces felvetés! Magyarország mióta EUs tag. Ellenőrizze.
    Amúgy kb 8-900 millió eurót fizetünk be és 6-700 Milliót kapunk. Remélem nem nehéz kiszámítani a különbséget, hogy nettó pénzfelvevők vagyunk.

    Válasz
    • 2021.07.15 - 13:02
     Közvetlen hivatkozás

     Vicces felvetés! Magyarország mióta EUs tag. Ellenőrizze.
     Amúgy kb 8-900 millió eurót fizetünk be és 6-7 Milliárdot kapunk. Remélem nem nehéz kiszámítani a különbséget, hogy nettó pénzfelvevők vagyunk.

     Válasz
  • 2021.07.17 - 11:51
   Közvetlen hivatkozás

   légyszives ne a 80 as éveket ved alapul hanem a 2010 est mert azota tünik el a süjeztöben a pénzés mindegy hogy be fizetök vagyunk e vagy nem de sokal kevesebbet fizetünk mint amenyi eltünt 10 év alat légy realista

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.