Pintér Sándor családi cége csapott le Kulka János házára

A belügyminiszter lányainak többségi tulajdonában van az a cég, amely megvásárolta a színművész budai házát. A kft.-ben egy ciprusi hátterű cég a kisebbségi tulajdonos, Pintér felesége pedig az ügyvezető.
[mnky_ads id=”10551″]

A híres művész ingatlanát ugyanis a Pintér Sándor családjának többségi tulajdonában lévő Immobil 2000 Ingatlanközvetítő és Hasznosító Kft. vásárolta meg – derül ki a földhivatali nyilvántartásból. Az adásvételt 2017 utolsó napjaiban jegyezték be.

A 252 négyzetméteres ingatlan kizárólagos tulajdonosa az Immobil 2000 Kft., teljesen tehermentes, és Buda egyik legfrekventáltabb részén található.
[mnky_ads id=”10552″]

Az ingatlanforgalmazással és -bérbeadással foglalkozó, mezőkövesdi székhelyű cég régóta Pintér Sándorhoz köthető: korábban a belügyminiszter kizárólagos tulajdonában volt, majd 2010-ben értékesítette két cégnek. Méghozzá nagyobb részben az Orbán Viktorhoz közel álló Garancsi István érdekeltségébe tartozó Kalamata 2007 Kft.-nek. A kisebbségi tulajdonos az S. Racing Kft. lett.

Csakhogy 2013-tól a cég megint Pintér családjához kerül, a lányai vásárolják meg, így a jelenlegi tulajdonosai Pintér Hajnalka, Brindzáné Pintér Csillag és Pappné Pintér Ildikó. Az ügyvezető pedig a belügyminiszter felesége, Pintérné Eötvös Ildikó.

A Pintér lányok részesedése több mint 90 százalék a cégben, azonban negyedik, kisebbségi tulajdonosa a Cratis Zrt. lett 2017 augusztusától. A Cratisról korábban az Átlátszó írt, mivel annak ellenére jutott neki uniós támogatásból, hogy ciprusi/offshore háttere van.

(Forrás: hvg.hu)

Kapcsolódó:

Egymilliárdos nyereséget tett zsebre Pintér Sándor egykori cége

[mnky_ads id=”4666″]
[mnky_ads id=”4670″]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük