Bencsik András megvilágosodott: „…ha van Isten, kell lennie Sátánnak is!”

Különösen kánikulai adással jelentkezett a HírTv zászlóshajója, a Sajtóklub, amit Bayer Zsolt távollétében a kiváló Gajdics Ottó celebrált. Az adás  „erőssége”, az egykori Népszabadság egykori pártrovatának munkatársa, Bencsik András, a „hőskeresztény” és az ő szép levezetése volt, miről másról, mint a homofóbtörvény európai fogadtatásáról.

Gajdics, a jó unterman

A műsorvezető néhány elítélő mondattal ismertette, hogy az Európai Unió meg akar vonni minden  pénzt hazánktól csak azért mert gyermekvédelmi törvényt „mertünk” alkotni, majd a sámánok módjára az égfelé, a messzi távolba révedő Bencsikre nézett, aki már kezdte is és néhány szavas bevezető után ami saját tépelődő gondolkodását volt hivatva ecsetelni, ki is mondta a tutit:

„Hívőemberként azt mondtam magamnak, hogy ha van Isten, akkor szükségképen kell lennie Sátánnak is. A jézusi imában is benne van, hogy „szabadíts meg minket a gonosztól.”

Álljunk meg „pajkaszegi szóra”!

Az „üdvözlégy” Lukács evangéliumának végén kerül elő először, de csak az első mondata, amit a hírhozó Gábriel főangyal mond:

„Üdvözlégy Mária”

Ami ezt követi, már egy másik történés része, hiszen azt, hogy

„Áldott vagy Te az asszonyok között és áldott a Te méhednek gyümölcse Jézus”,

már Mária unokatestvére, a későbbi keresztelő János anyja mondja, amikor meglátogatja az áldott állapotban lévő Máriát.

Az ima többi részét, így a Bencsik úr által citált „ments meg minket a gonosztól”-t már csak az egyházi imaalkotás tette hozzá nagyjából a gótika tájékán, hiszen akkor keletkezett maga a Mária-kultusz is.

A hétköznapok templomi, vagy otthoni imádkozása közben persze ennek a tudásnak semmi haszna, de fontos lehet ez  különösen akkor ha égi beavatkozást akarunk magyarázni egy sugallattal.

„Minden a helyére kerül”

Ezt követi a hamis, ám az erre fogékonyak számára rém látványos logikai sorminta után kikristályosodó bencsiki konklúzió:

„Úgy tűnik, hogy a Sátán Európában, Nyugat- Európában átvette a parancsnokságot. Teljesen mindegy, hogy a sátánt ki jeleníti meg, ki szolgálja, lehetnek tippjeim…. Minden lépésük arra szolgál, hogy akik ragaszkodnak a természetes, normális életvitelhez, azokat meg kell törni. El kell venni a magyaroktól a pénzt, ki kell kergetni őket ebből a barakkból, mert ez már egy barakk, egy ideológiai terror alatt álló barakk. Ki kell őket kergetni, térdre kell őket kényszeríteni. Miért is? Mert ragaszkodunk azokhoz a dolgokhoz, amik az embereket az elmúlt sok, sok évezredben emberekké tették.”

Mikor Bencsik a fárasztó gondolatmenet után enerváltan visszavonul, átveszi  a „Demokratás” Bencsiktől testvére, a „Magyar Krónikás” Bencsik a szót, de ez már egy másik mese, ami a mellékelt videóban a műsor nagyobb dicsőségére szintén megnézhető.

(A Bencsikiádák a videó 22. perce környékén kezdődnek.)

Kapcsolódó

 

bencsik

2 thoughts on “Bencsik András megvilágosodott: „…ha van Isten, kell lennie Sátánnak is!”

  • Sajnos Orbán megmondó emberei is mind érdek emberek értelmiségiek részéről is, belezuhantak az anyagi világba.Régen a magyar értelmiség sokat adott a szellemi és lelki fejlődésre, ma ez ismeretlen, az üzleti világ szemfényvesztő bűvöletében élnek.Lefokozódott a szellemi színvonal, mert ma a kultura nem érték, és ezért nem csak beteg demokráciában élünk, de nihilben is, az értelem kihunyt, az ég elsötétedett.Le kell hívni a fényt fentről.

  • Ezek a primitiv mocskok a fán lógva lennének jók, kár hogy megszünt a halálbüntetés,,,a fidesz és bandája nem érdemelne mást

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük