Bencsik Gábor különvéleménye gender-ügyben – nem kapta meg az itinert, vagy elkezdett gondolkodni?

A jövőben nem indulhat képzés társadalmi nemek tanulmánya szakon – ezt a kitételt is tartalmazza az a rendeletmódosító előterjesztés, amelynek véleményezésére a nyári szabadságolások idején mindössze 24 órát kaptak az egyetemek – adta hírül a a hvg.hu. A jogszabálymódosítás tervezetét az Emberei Erőforrások Minisztériuma és az igazságügyi tárca jegyzi.

Bencsik emberemlékezet óta először nem ért egyet

A módosítás mindössze két magyar egyetemet érint, genderszakon ugyanis mesterképzés csak az ELTE-n, illetve a CEU-n van. Utóbbinál a rendelet a magyar diplomát adó képzésre vonatkozik, az amerikaira nem.

Bencsik Gábor, aki Orbán és a Fidesz nagy csodálójának számít, különvéleményt fogalmazott meg közösségi oldalán.

“Ne legyen igaz a hír! Ha igaz a hír, akkor most eljött a pillanat, hogy a kormány politikáját támogató nemzeti keresztény konzervatív értelmiségiek megvédjék a kormányt saját rossz döntésétől.”

Nem irigyeljük, a soron következő Bayer életmű Echo TV-beli felvételén minden bizonnyal megkapja ezért a magáét.

A „gender studies” képzés már jó ideje szálka a kormány szemében

Konok Péter: Ki nem szarja le, hogy mit “vall” a kormány az emberről?!

 

Először a KDNP ifjúsági szervezetének elnöke írt nyílt levelet tavaly februárban az ELTE rektorának ebben a témában. Nacsa Lőrinc ebben azt fejtegette, hogy

a képzés luxus, felesleges és romboló.

Később Rétvári Bence, az Emmi államtitkára azt fejtegette a genderszakkal kapcsolatban, hogy szerinte az egyetemi szakoknak tudományos alapokra kell támaszkodniuk. Rétvári úgy fogalmazott, hogy

…a  gender – a marxizmus-leninizmushoz hasonlóan – inkább nevezhető ideológiának, mint tudománynak, így kétséges, eléri-e az egyetemi oktatási szintet. A szak tartalma szemben áll mindazzal, amit a kormány értékvilága az emberről vall.

Bencsik szerint:

Ha igaz a hír, akkor szögezzük le, hogy egy egyetemmel, különösen húsba vágó kérdésekben nem szokás huszonnégy órás határidővel levelezni. Ez egyszerűen sértés, vagy ami még rosszabb, hatalmi arrogancia. Az egyetemen tiszteletre méltó emberek dolgoznak, akik a tehetségük mellett kemény munkával lettek azokká, akik. Kijár nekik, hogy időt kapjanak az álláspontjuk megfogalmazására.

A gendertudományokat az egész világon kutatják és oktatják.

A gendertudomány ugyanis nem az, amit felületes újságírók írnak róla. Nem túltolt feminizmus, nem a család szétverése, nem kisgyerekek nemváltásának támogatása, nem tetszés szerinti biológiai nemek konstruálása. Hanem annak vizsgálata, hogy a biológiai nem miként jelenik meg a társadalomban. Márpedig megjelenik. És ennek ezer vonatkozása van. És ha ezeket nem ismerjük, hogyan akarjuk elérni például azt, hogy a társadalom visszanyerje a reprodukciós képességét? Hogyan akarjuk megtalálni az eszközöket ahhoz, hogy a férfiak és a nők újra szeressék a gyerekeket?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük