Sose legyen Bencsik Andrásnak nagyobb öröme, mint hogy van egy ország, ahol kivégzik a melegeket!

Az magában morális jellemrajz, ha valaki azzal hívja fel magára a figyelmet, hogy örömhírként számol be arról, hogy létezik olyan ország a földön, -kvázi példa lenne Magyarországnak?- ahol törvényben legalizálták a melegek legyilkolását. Kíváncsi lennék az újságírót –Bencsik Andrást és persze a kollégáit, a csatornát– istenítők közül volt-e, aki ezen felháborodott…..

A hír

Hogy egyértelmű legyen: úgy tűnik a HírTV-ben azt a megoldást eszelték ki, hogy a melegeket „bubu”-ként emlegetik egy együvétartozós kacsintás kíséretében.

„Van egy jó hírem…”

– kezdett bele történetébe Bencsik András a Hír Tv beszélgetős műsorában, majd így folytatta:

„Ugandában a parlament egy LMBTQ-ellenes törvényt hozott, tehát a bubukat, ha összeházasodnak, kivégzik”.

A 444 cikkéből kiderül, hogy Bencsik szerint az amerikaik tombolnak a törvény miatt, pedig

100 százalékos egyetértéssel hozta meg ezt az ugandai parlament, amiben az a gyönyörű, hogy ez egy jelzés. Az egész világon az új kánon, az új vallás az a másságkultusz, az lmbtq. A bubuk az új szentek. És akkor azt mondják erre az ugandaiak, hogy mi meg jól lenyakazzuk őket, hogyha itten próbálkoznak összeállni kettesével. Ez egy üzenet, hogy Afrika nem csak hogy nem vesz részt ebben a szemétségben, hanem szembefordul. Mert Uganda csak egy ország, de ők voltak a legbátrabbak, vélhetőleg a többi is követi.

Érdemes emlékezni….

Bencsik szerint erről az országról kellene példát vennünk:

…a korábbiakhoz nem fogható választásként aposztrofálták 2021-ben Ugandában a megméretést, amelyen az 1986 óta hatalmon lévő Yoweri Museveni elnök a népszerű énekesből politikussá avanzsált Robert Kyagulanyi ellenzéki jelölttel került szembe. A 38 éves, művésznevén, Bobi Wine-ként ismert rivális a szavazatok 35 százalékát szerezte meg. Még akkor is komoly fegyverténynek számít az eredménye, ha a 76 éves Museveni a voksok 58,6 százalékát kapta.

A sötétség leple alatt lőfegyverrel fenyegetett választás volt ez

– summázta a helyzetet egy elemző, utalva a hadsereg jelenlétére és az internet lekapcsolására. A főváros, Kampala utcái a választás napján megteltek katonákkal, a levegőben helikopterek köröztek. Hosszú országlása alatt a marxista gerillavezérből eredetileg Uganda megmentőjévé változott Museveni zsinórban a hatodik elnökválasztását nyerte meg, de mivel a kelet-afrikai ország erős embereként makacsul ragaszkodik a hatalmához, egyre kevésbé teszi lehetővé a szabad voksolást.

Nem is olyan régen….

2019-ben 2,4 milliárd, jövőre 2,8 milliárd forintot ad Magyarország kormánya egy átfogó, az Ugandai Köztársaságban megvalósuló nemzetközi fejlesztési program megvalósítására

Azt nem közli a kormány, miről szól a program a 33 éve uralkodó diktátor, a 75 éves Yoweri Museveni országában, akinek követelésére nemrég megváltoztatták országában az alkotmányt, hogy 2021-ben újra indulhasson a választáson. Tény viszont, hogy Uganda a világ egyik legtöbb menekültet befogadó országa, a mintegy 1,1 millió ember főleg Dél-Szudánból és Kongóból érkezett. A napokban járt ott Kövér László, az Országgyűlés elnöke is.

Elég költségesnek bizonyul barátokat szerezni, ha a szövetségeseinkkel továbbra is úgy bánunk, ahogy! Talán az sem mellékes, hogy véletlenül egyik új haver-országban sem dúl a demokrácia.