Benkő László végrendelkezett, készül az elmúlásra….

Benkő Lászlót mindenki ismeri: Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, billentyűs, zeneszerző, az Omega együttes tagja. 2017 májusában diagnosztizáltak nála áttétes májrákot. Lassan felőrli a lelkét az elvesztett barátok sora és a bizonytalanság.

“El vagyok keseredve!”

Az Omega együttesre rájár a rúd, az elmúlt két évben öt tagját is eltemette. Most Benkő Lászlóért izgulhat a nagyérdemű, aki tavaly nyár óta küzd rákbetegséggel – mondta a bors.hu-nak adott interjújában.

El vagyok keseredve! Már nem telik el úgy nap, hogy ne gondolnék a halálra. Nagyon aggódom, mert az én napjaim is meg vannak számlálva. Ez persze nem azt jelenti, hogy feladtam a harcot, csak egyre nehezebb hinnem a gyógyulásban.

Úgy döntött, hogy elrendezi “földi dolgait”

Már a végrendeletemet is megírtam. Szeretném biztonságban tudni a családomat akkor is, ha már nem leszek – teszi hozzá a billentyűs, aki tavaly július óta kapja a ke­mo­terápiás kezeléseket. – Legutóbb három hónappal ezelőtt voltam CT-vizsgálaton, akkor jó híreket kaptam, és csak re­mélni tudom, hogy holnap is jókkal szolgálnak. Szerdán ugyanis megvizsgálnak, és kiderül, hogy még hány kezelésre van szükségem.

Benkő elmondta a portálnak azt is, hogy a három hónappal ezelőtti CT-vizsgálat után jó híreket kapott, szerdán pedig az is kiderül, hány kezelésre van még szüksége.

Tavaly augusztusban készített interjú:

Benkő László nem adja fel a küzdelmet a rákkal szemben. Az Omega együttes billentyűse magabiztosan állítja, hogy felgyógyul a rákból, és ott lesz az együttes hatvanadik születésnapjára tervezett koncerten. Török Réka riportja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük