Tudta? A bennfentes.net tulaja egyszer már átverte az országot, most a rejtélyes Anonymussal támad - Újra bevesszük? - Városi Kurír

Sorting by

×

Tudta? A bennfentes.net tulaja egyszer már átverte az országot, most a rejtélyes Anonymussal támad – Újra bevesszük?

Pósa Károly, a Wikipédia szerint képzőművész, blogger, költő és prózaíró. Mostanság azonban nem ezekről híresült el, hanem arról, hogy a bennfentes.net ügyvezető-tulajdonosa, főszerkesztője, azé a portálé, ami nyilvánosságra hozta a Pegasus-botrány ellenbotrányának szánt leleplezés-kísérletet egy képviselőről, aki milliárdokkal károsította meg az országot. A belebegtetés szerint Cseh Katalin momentumos képviselő a célszemély.

Hirdetés

Pendrive-n érkezett….

Az elmúlt napokban nagy botrányt ígért és felkavarta az állóvizet egy, a szerkesztőségünkhöz eljuttatott videó, amelyben először egy Anonymous-álarcos alak azt ígérte, hogy hétfőn lebuktat egy kétszínű politikust, aki kettős játékot űz

– állítja a bennfentes.net, vagyis Pósa Károly.

Átverés, mint 2016-ban?

“Mindenkit átvert a vajdasági blogger a rejtélyes alagút sztorijával”

címmel jelent meg egy cikk az Indexen 2016 januárjában. Akkor a város alatti alagútrendszer felfedezéséről tett szenzációs bejelentést, amit forráskritika nélkül az Index is átvett.

Pósa Károly helytörténész hat éve vezeti Bácskai diárium című blogját. Mindenről ír, amihez kedve van: a menekültválságról vagy éppen a Star Wars 7-ről. Rajzol, fest, versel, és morog, ha nem tetszik neki valami. Mostanában a felszínesség idegesítette, ezért úgy döntött, lemegy a föld alá, és magával rántja az olvasóit. „Megtalálták a város alatt húzódó alagutat!” – írta…

-kezdte cikkét anno az index majd a szerz hozzátette:

a hírt természetesen én is átvettem, a régi ismeretség alapján megbíztam a forrásban, és nem kételkedtem a sztori hitelességében. Pedig csak egy jól felépített, ordas nagy kamu volt, amit velem együtt legalább tízezren bevettek.

Miután kiderült, hogy az iromány teljes egészében fikció, mondhatjuk álhír, Pósa elmondta a kérdezőnek, hogy

„Régen tálalás előtt legalább megkóstoltuk az ételt, de ma már mindenevők vagyunk”

–  Nem viccnek, inkább látleletnek szánta a posztot.

„Annak, hogy milyen kritikátlanul fogadunk el minden ostobaságot, amit (…) a nyakunkba zúdítanak.”

2021-ben ismétel, vagy új útra téved?

A világ kicsit sem változott, manapság ugyan olyan elánnal röpül rá jelen esetben a kormányoldal a bennfentes.net által bedobott “tényre”, mint a fenti esetben. Kétség kívül kapóra jött a Pegasus-botrány ellensúlyozásaként egy sokkal jelentéktelenebb, de mégis felháborító eset “feltárása”. Kis ország vagyunk, nekünk ez is megfelel? Mert mit is állít kedden a portál?

  • “Két Anonymous-videó érkezett szerkesztőségünkbe vasárnap és hétfőn.
  • Az álarcos alak lebuktatást ígért, de csak annyit árult el, hogy 4,5 milliárd forint európai uniós támogatást és 300 millió forintnyi állami közbeszerzést nyert egy politikus cége és “haveri cégek”.
  • A Bennfentes egész éjjel a palyazat.gov.hu oldalon keresgélt, hogy kiről szólhat vajon az Anonymous videó, kérjük, tegyék meg tétjeiket!”

A kutakodás eredményeképpen Pósa portálja levezeti, hogy Cseh Katalin momentumos EP képviselőre, rokonaira és baráti körére teljes mértékben ráillik a vád. Akit a részletek érdekelnek, ide kattintva elolvashatja.

… és újra bevettük, vagy ez más lenne?….

Mi is tudósítottunk Anonimus úr ténykedéséről:

Szépen lassan  elkezdtek teret adni a portálok a cikkben olvashatóknak. De nem követjük el újra a 2016-os hibát?

Cseh Katalin is megszólalt

A képviselő közösségi oldalán írta le véleményét:

“A fideszes propagandagyárban összedugták a fejüket és egy lejáratónak nehezen nevezhető írás született.

Milliárdokat összeszedő politikusról és állítólagos korrupcióról beszélnek, ami hazugság.

Egeret szültek a hegyek, ugyanis a propagandamédiában összeadták az ugyanabba az ipari parkba bejegyzett összes cég és vállalkozás által elnyert uniós támogatást, ahol az a nyomda is működik, amit egykor édesapám vezetett.

Az pedig egyértelműen kiderül a cégiratokból, hogy én évekkel ezelőtt, jóval azelőtt, hogy politikai pályára léptem, lemondtam a cégvezetésről.

A Fideszt és propagandáját zavarja korrupcióellenes tevékenységem, de nem fognak tudni megfélemlíteni. A szükséges jogi lépéseket megteszem az ügyben.”

Egyszóval, maradjunk inkább a Pegasusnál!

 

bennfentes

Hirdetés
átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.