Benzinmatek: egy tank benzinen több mint 9 ezer forintot keres az állam, a kutas bruttó 25,2 forintot – Van még kérdés?

A pontos számítás így néz ki. Tankolsz 40 litert 480 forintért, fizetsz 19.200 forintot. Ebből az állam bevétele: 40 liter x 226,19 = 9.047,60 forint. Az üzemanyag beszerzési ára: 40 liter x 253,81 = 10.127,20 forint. A benzinkútnak marad bruttó 25,20 forintja egy tank benzinen! A kutasoknak ebből kellene kifizetni a bér és rezsi költségeke – osztott-szorzott a piacesprofit.hu.

Többszörösen lehetetlen feladat….

A minimálbér Magyarországon jelenleg 200 ezer forint, 20 munkanappal számítva napi 10 ezer forint, vagyis óránként 1250 forint, percenként 20 forint, plusz a bér után fizetendő járulékok. A munkavállaló bruttó bére után 2022-ben összesen 33,5 százalék közterhet kell kicsengetni: 15 százalék SZJA (százalékos személyi jövedelemadó), 18,5 százalék tb járulék. Ha feltételezzük, hogy a kutasnak van egy szuper munkavállalója, aki percenként képes egy tank benzint eladni, mindezt minimálbérért és minden percben akad is vevője, akkor sem kerülhető el a veszteség.

A bruttó 25 forint 20 fillérből, ugyanis 27 forint minimálbért kellene nettóban kifizetni. Mindehhez a rezsiköltségnek nullának kellene lennie.

A Népszava értesülése szerint országszerte már száz üzemanyag-töltőállomáson korlátozzák a kiadható mennyiséget. Ez csak egy jogi megfogalmazás részükről, mert gyakorlatilag nem adnak el értékelhető volument.

5-10 literes “porciókról” hallani, de van olyan kút, ahol egész napra 60 literes felső határt állapítottak meg, amivel a reggel érkező első hat ügyfél jut üzemanyaghoz.

A jogi csűrcsavarra azért van szükség, mert ha azt mondanák, hogy bezárnak, akkor át kellene adni üzletüket egy konkurensnek a jelenlegi kormányrendelet értelmében.

Tankolj a MOL-nál – Hadházy Ákos felhívása.

„A KÖVETKEZŐ NAPOKBAN AKI TEHETI, MOL BENZINKÚTON TANKOLJON !

(Szekszárdon különösen, mert ott Horváth “Trafikos” István képviselő családja üzemelteti). A MOL ugyanis a többi kútnak drágábban adja el az üzemanyagot, mint 480 forint, de a Fidesz-kormány a benzinkutaknak megtiltotta, hogy drágábban adják tovább.

Ez tipikus maffiamódszer: először szétverik az üzletedet, aztán tesznek egy „visszautasíthatatlan” ajánlatot rá…Vagy azt sem: a kisebb forgalmú kutakat hagyják bezárni, mert így kisebb lesz a konkurrencia. (Önöknek meg messzebb kell menni a benzinért) A nagyobbakat meg szépen bekebelezik.

A szolidaritás fontos

Tudni kell, hogy aki a következő napokban nem a MOL-nál tankol, az az adott kút tönkretételében segít Orbánnak és a (Horvátországban) vesztegetés miatt elítélt és körözött MOL-vezér Hernádinak.

Ha Ön esetleg arra gondol, hogy ez legyen a benzinkutas gondja, akkor emlékezzen arra: a maffia soha nem áll meg egy üzletnél, legközelebb Ön kerül sorra (ha ÖN még azon kevesek közé tartozik, akit nem alázott meg a kormány).”

https://www.facebook.com/hadhazyakos/posts/513460143475618?__cft__[0]=AZVdNKQyr5A6vfuMI0EgEoffc1X1anyQNuQL37gY3ejKNlzqppD8x1k_KVuAm5PHqbu16NgbIlThbdB2cORqvX–dO9EkqaTzS7ojV3lGY1HD0UHlIMeIag4xKYGrMEsg-BcUm0TZKGWFlC66WpFawCtV0JNyFYVGj5YOS-uHC-gxr_yi8OZXnaXWmf-Pe3gqkc&__tn__=%2CO%2CP-R

Kapcsolódó

Benzinmatek: egy tank benzinen több mint 9 ezer forintot keres az állam, a kutas bruttó 25,2 forintot - Van még kérdés?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük