Beoltják soron kívül a lelkészeket? - Megérkezett az EMMI válasza! - Városi Kurír

Sorting by

×

Beoltják soron kívül a lelkészeket? – Megérkezett az EMMI válasza!

A katolikus, a református és az evangélikus egyház levélben kérte Pintér Sándor belügyminisztert, hogy a lelkészeket is vegyék előre az oltási tervben.

Hirdetés

“… a papok hivatása hasonló a pedagógusokéhoz…”

Erdő Péter bíboros az Inforádiónak adott interjúban arról beszélt, hogy érdekes a helyzet, mert a papok hivatása hasonló a pedagógusokéhoz, mivel sok emberrel találkoznak.

Az egyházak kérése után az ATV Híradója megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát.

az oltások az oltási rend szerint zajlanak, jelenleg is a regisztrált idősek oltása az első, közöttük természetesen, ha van lelkész, az ő oltásuk is zajlik

-válaszolták.

Előzmény

Fabiny Tamás elmondta, hogy az idei húsvétkor üresek a templomok, de Jézust nem lehet bezárni a templomba, ahogy magáról mondta Máté evangéliumában, ő a „templomnál is nagyobb”.

Bármennyire szeretjük tehát a templomot mint szakrális teret, mint az istentiszteletek és a közösség találkozásának helyét, nem kell kétségbeesnünk, hogy idén húsvétkor nem lehet a templomban, közösségben ünnepelni. Mert húsvétkor nemcsak a templom, hanem Jézus sírja is üres, és a feltámadt Krisztus képes személyesen, a bezárt ajtókon keresztül is megtalálni és megszólítani tanítványait.

– mondta.

Kitért arra: a templomok zárva vannak ugyan, de a lelkészek folyamatosan végzik szolgálatukat.

Szeretném, ha megértené a társadalom, hogy a lelkészeink heroikus munkát végeznek, és ahogy az orvosoknak, ápolóknak, rendőröknek, katonáknak és pékeknek, úgy nekik is kijár dicséret.

– tette hozzá.

Fabiny szerint ugyanúgy az életüket kockáztatják, amikor elmennek a betegekhez vagy amikor temetnek

Éppen ezért a katolikus, a református és az evangélikus egyház levélben kérte Pintér Sándor belügyminisztert, hogy a pedagógusokhoz hasonlóan a lelkészeket is vegyék előre az oltási tervben – mondta, hozzátéve, hogy természetesen nemcsak a három nagy keresztény felekezet, hanem valamennyi egyház lelkészeinek oltását kérik.

Veszélyeztetett hivatás a lelkészeké, és egy éven keresztül semmilyen privilégiumot nem kért az egyház a papjainak, most azonban úgy gondoltuk, hogy amennyire méltányos a tanárok oltása, ugyanannyira indokolt a lelkészek védettségének biztosítása is, hogy végezhessék a szolgálatot, amelyre olyan nagy szüksége van a társadalomnak

mondta a püspök.

A tanárok esetében is így kezdődött….

Ezután nem sokkal….

 

Hirdetés
átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Egy hozzászólás itt: “Beoltják soron kívül a lelkészeket? – Megérkezett az EMMI válasza!

  • 2021.04.04 - 22:17
    Közvetlen hivatkozás

    Azért nehogymár összehasonlítások a tanárok munkáját a papokéval. Ráadásul még azt mondják, hogy a papok is heroikus munkát végeznek, csakúgy, mint az orvosok, ápolók,pékek,rendőrök. A templomok most zárva vannak, az az 1-1 temetés nehogy már olyan szörnyű legyen! Voltam mostanában temetésen, ott aztán lehet távolságot tartani. Először oltsák azokat, akik valóban nem tudják elkerülni a kontaktot, pl a rendőrök, eladók, stb. De a papok munkáját nehogymár az egészségügyi dolgozókéval is hasonlítgassák, mert ég és föld a kettő. Az eü-s dolgozók valóban heroikus munkát végeznek, a papokkal szemben

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.