Berekméri Levente és Tomaschof Kata nyerte a hosszú távú triatlon ob-t Nagyatádon

Két ferencvárosi triatlonos, a férfiaknál Berekméri Levente, a nőknél Tomaschof Kata győzött szombaton a hosszú távú országos bajnokságon, Nagyatádon.

Berekméri Levente hosszú távon először versenyzett

Berekméri Levente 8:36:55 óra alatt teljesítette a 3,8 kilométer úszásból, 180 kilométer kerékpározásból és zárásként a maraton (42,195 kilométer) lefutásából álló viadalt. Őt Erdélyi Dániel és Szilágyi Péter követte a második és a harmadik helyen.

Berekméri mindenekelőtt a sikeres célba érkezést tűzte ki magának célként. Hozzátette: korábban maximum középtávon indult, és már attól is “tartott”, ott elért nyolcadik helyének ezért nagyon örült. Időközben aztán meglett a kellő felkészültsége a hosszú távra, amelyen viszont még így is kizárólag edzője hathatós rábeszélésének engedve indult.

“Az úszáson remek pályán kicsit lemaradtam, a negyedik helyen indultam kerékpározni, ahol a második és a negyedik pozíció között lifteztem. Két köröm volt még hátra, amikor elérkeztem a holtpontra, és azon morfondíroztam, hogy feladom a versenyt.”

Kiemelte: az adott erőt számára a folytatáshoz, hogy közvetlen előtte haladó riválisa lelassult, ő pedig fellépett a harmadik helyre.

A kerékpározás közben szakadó eső nehezítette a versenyzők dolgát, és amikor rövid időre elállt, a talaj akkor is nedves, csúszós maradt. Emiatt aztán több versenybaleset történt, és az orvosi stáb beavatkozására is szükség volt.

“Szerencsére én ezekből kimaradtam, a versenyszellem meg dolgozott bennem a futáson. A táv feléig egyenletes tempót próbáltam menni, és bár harminc kilométerrel a cél előtt még a túlélésért küzdöttem, a második részben már tudtam hajrázni. Ez aztán olyan jól sikerült, hogy a tempóm folyamatosan nőtt. Előbb a második helyen haladó riválist hagytam el, majd tizenöt kilométerrel a cél előtt a favorit Badar Gergőt. A végén olyan ezres időket futottam, amiket rövid távon szoktam menni,”

A nőknél első Tomaschof Kata 10:53:07 óra alatt ért célba, Balogh-Baksza Anita és Nagy Réka előtt

Tomaschof Kata
Tomaschof Kata

Tomaschof elmondta: ő is először indult ezen a távon, és bár edzője a 12 órás szintidőt tűzte ki elé, ő titkon abban reménykedett, hogy annak ellenére sikerül 11 órán belül megérkeznie a célba, hogy a felkészülése nem volt ideális.

“Az úszás kifejezetten jólesett, arra készültem, hogy a mezőny elején végzek majd. Így is lett, a kerékpáron azonban az esős idő sokat kivett belőlem, nekem az volt a holtpont. Azért igyekeztem tartani a harmincas tempót.”

Hozzátette: az úszás utáni depóból elsőként jött ki, de a kerékpáron megelőzték, és csak a második depót követően tudott visszakerülni az élre.

“A zárószámban arra koncentráltam, hogy ne fussam el az elejét, a közvetlen mögöttem haladó ellenfelem így sokáig lekövetett. Utána azonban tempót váltottam, és a tervezett időmön belül sikerült befutnom.”

Kiemelte: a győzelemtől függetlenül nagyon tetszett neki a verseny, élvezte a pályát és a hangulatot, így biztosan nem utoljára indult hosszú távon.

Férfiak:
1. Berekméri Levente (FTC) 8:36:55 óra
2. Erdélyi Dániel (Honvéd Szondi SE) 8:41:07
3. Szilágyi Péter (TVSE) 8:59:42

Nők:
1. Tomaschof Kata (FTC) 10:53:07 ó
2. Balogh-Baksza Anita (Vágta Multisport Club) 11:12:47
3. Nagy Réka 11:16:59

(MTI)

Lehmann Csongor ismét győzött Tiszaújvárosban

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Bragmayer Zsanett első magyar női versenyzőként nyert Tiszaújvárosban

Kínyó Norbert

hegesztő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.