Sokan nem értik az alacsony fizetésűek közül, ha volt béremelés, miért ugyanannyit visznek haza, mint korábban. 

December első napjaiban találkoztak a dolgozók először a legfrissebb egészségügyi béremelés következményeivel. S hiába figyelmeztettek már hetekkel korábban az érdekvédők, hogy a legalacsonyabb fizetési kategóriákba tartozók „borítékjában” nem lesz 12 százalékkal több pénz az előző hónaphoz képest, most mégis csalódottak az érintettek. Nem értik, ha béremelést kaptak, miért ugyanannyit visznek haza, mint korábban. Az ezt bizonyító fizetési elszámolásaik sorra jelennek meg a közösségi portálokon.

Volt kórház, ahol már a fizetésnap előtt körlevéllel próbálták mérsékelni a várható botrányt, jelezve, hogy az év eleji kötelező bérminimum emeléssel a legrosszabbul keresők már megkapták a mostanra ígért 12 százalékot. Tehát ők jobban jártak – érvelt a kórház – mint azok, akiknek csak most 11 hónappal később emeltek. Ők arra is számíthatnak, hogy egy hónap múlva, az újabb garantált bérminimum emeléssel már 180 ezer forintot fognak kapni.

Van orvos, akinek a béremelés összegével csökkentették a pótlékait

Egy orvos is jelezte azonban, hogy hiába kapott most 100 ezer forintos emelést, mert a munkáltatója éppen a többlet összegével csökkentette a pótlékait. Az esetre a Népszavának az illetékes államtitkár azzal reagált, hogy az illető előbb forduljon a munkáltatójához, ha panasza ott nem nyer orvoslást, akkor végső esetben hozzá. A tárca szerinte minden ilyen esetet vizsgál, s ha kell szankcionál.

(forrás: Népszava)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét