Azt hallották, hogy Pécsett fideszes képviselő líg-lóg le a “mindenki karácsonyfájának” ágairól? Nem csomagot formázó dísz, nem csillagszóró, nem is gyertya, ahogy illik, hanem óvodások-gyártotta Hoppál-fotós párthirdetés.


Hogy kerül az államtitkár a karácsonyfára?

Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke blogbejegyzésében háborodott fel a szerinte goebbelsi stílus miatt, amit hozzájárulásával teljes terjedelmében közlünk.

Európai ember nem hiszi el, hogy milyen személyi kultuszt épít a Fidesz Pécsett, ha nem látja. Orbánisztánban pedig ez történik. Goebbels forog a sírjában, most már nem csak a náci szinten gyűlölködő fideszes kampányok miatt.

Pécsett az Uránváros főterén felállítottak egy karácsonyfát, amin néhány fotós gömbdísz is helyett kapott, de nem a Mikulás vagy valami szikrázó havas táj van a képeken, hanem Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, Kiss-Tihanyvári Dóra, a pécsi Fidesz frakcióvezető-helyettese és Őry László, a csődközeli pécsi önkormányzat alpolgármestere, amint szalagot vágnak át vélhetően egy iskolában. Van bőr a képükön, ugye?

De Hoppál Péter nem csak ebben az érzékeny karácsonyi témában nem érzi úgy, hogy elegánsabban kellene mozognia, hanem más kultúrális ügyekben sem. ilyen például a Ghymes koncert ügye, amelynek plakátján és újsághirdetésein támogatóként szerepelt a magyar állam és Pécs önkormányzata is, miközben hatalmas betűkkel feliratozva ott áll, hogy Hoppál államtitkár és az EMMI kórusa is szerepel a rendezvényen. Guszta, mi?

De nem olyan szívbajos Páva Zsolt és Csizi Péter sem, akik Demjén Rózsi elmaradt koncertjének fővédnökeiként reklámozták magukat Hoppál társaságában multiplakátokon és újsághirdetésben fényezi magát, mint a koncert fővédnökei. 

Mindeközben Páva Zsolt azon kesereg, hogy szerinte „Elfogadhatatlan, hogy egy, az Egyesült Államokban élő nyugdíjas bácsi a milliárdjai felhasználásával közvetlenül is beavatkozik a magyar választási kampány mellett most már a pécsibe is”. 

Következtetés

Szerintem a fentiekből és a város szerencsétlen helyzetéből – továbbra is – két fontos következtetés vonható le: 

1 Teljesen hülyének nézi a pécsieket a Fidesz.

2 Már az előző pont miatt is rég elérkezett az idő arra, hogy elhúzzanak a búsba a pécsi társadalmi és gazdasági csőd felelősei: Orbán Viktor, Páva Zsolt, Csizi Péter, Hoppál Péter, Bánki Erik, Hargitai János, Kővári János, Nagy Csaba és Tiffán Zsolt, valamint a pécsi közgyűlés minden tagja. 

Senki ne dőljön be az “aki megcsinálta a bajt, tegye is helyre” dumának, hiszen ha a kedves pécsiek közül bárkinek van vagy lenne egy saját cége, amelyet csődbe visz az általa megbízott ügyvezető, akkor hagyná-e hogy tovább herdálja a vagyont, vagy egy feljelentés mellett kitenné a szűrét, és keresne egy olyan új cégvezetőt, aki képes rendbe tenni a bajba sodort vállalkozást? Pécs egy hasonlóan elrontott “ügyvezetés” eredményeként vergődik és veszíti el minden vagyonát. Ne hagyjuk! Mondjon le azonnal Páva Zsolt és az egész pécsi közgyűlés, mondjon le Hoppál Péter és Csizi Péter is, hiszen ők is egyetemlegesen felelősek azért, hogy Pécs ma a legrosszabb gazdasági és társadalmi helyzetben lévő megyei jogú város.”


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét