Úgy tűnik, nálunk nem jön be a tüntetősdi. Minden oldal belebukott már, hiszen az egyik buszokkal hordja a célhelyre a felháborodottnak elvbarátait, akik koszt-kvártély ellenében lelkesek, a másik beéri pár száz lézengővel, majd megveregeti saját vállát, hogy mennyire ötletes volt.

Egymás sínfőlése jobban megy

Egy-egy megmozdulás után az ellen oldal élénk [email protected]ásba kezd, ezzel elmegy pár nap, addig sem beszél a köz másról. Így tüntetünk mi.

Legutóbb Budapesten az Egyetem téren a CEU-ért tüntettek.

A demonstrációt a Momentum hirdette meg, Fekete-Győr András, a párt elnöke akkor azt mondta: ha a kormány továbbra sem hajlandó aláírni az egyetem magyarországi működését garantáló államközi megállapodást, november 16-án, „félidőben” ismét utcára vonulnak.

A CEU vezetése december 1-ig adott időt a magyar kormánynak, hogy aláírja azt a megállapodást az egyetem székhelyállamával, New York állammal, amely már csaknem egy éve készen van, és amely kimondja: a CEU minden feltételt teljesített, amit a magyar felsőoktatási törvény tavaly áprilisi módosítása előír. Ha a megállapodást nem írják alá, a CEU kénytelen lesz Bécsben folytatni amerikai akkreditációjú képzéseit.

Fekete-Győr András és Szél Bernadett elmondta, amit feltétlenül fontosnak gondolt és “hazamentek a legények.”

Ezalatt Berlinben….

“Kb. 150-en voltunk.? A Bebelplatzrol átvonultunk a Branderburgi kapuhoz. Nemzetközi tüntetés volt; a beszédeket angolul tartották.”

-írja közösségi oldalán egy Németországban demonstráló.

Kapcsolódó

A Momentum meghekkelte Verhofstadt plakátját

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét