Sorting by

×

Nem kívánatos a roma focicsapat a a besenyőteleki focipályán! – állítja a Danko SC elnöke

Besenyőtelek egy Heves megyei, cirka 2.700 lakosú község Magyarországon, ahol Lovas Sándor, a Dankó SC elnöke szerint az ötven éve alapított fociklub csapatát azért nem engedi a polgármester, Bozsik Csaba, -aki a helyi sportklub elnöke is- sportpályán játszani, mert “biztos majd összeverekednének, meg tönkre tennék a pályát, meg tönkre tennék az öltözőt”. Bozsik szerint nem erről van szó.

Magyarország, XXl. század…..

A hírt olvasva elsőként az a felháborító, hogy miért kell külön csapatban felkészülniük, edzeniük, játszaniuk egy kis faluban élő roma és nem roma gyerekeknek? Hol van ilyenkor a kormány által hangoztatott híres-hírhedt roma felzárkoztató program térségi felelőse és mit tett, hogy a kialakult helyzet megváltozzon?

Dankó SC kontra polgármester

A Heves megyei Besenyőtelken a romákból álló Dankó SC kéthetente szerette volna használni a község focipályáját, hogy a megyei III. osztályban játszhassanak, de a helyi sportklubot vezető polgármester,  Bozsik Csaba ezt nem engedte nekik. Az RTL Híradójának arra hivatkozott, hogy ha egy településen

„két csapat működik, az mindig csak problémát okoz. Tehát mi egy 2700 lelkes településen élünk, kistelepülés, nincs annyi játékos, annyi utánpótlás korú gyerek, hogy két csapatot is elbírjon”.

Adalék…

A község közösségi oldala szerint a polgármester-sc-vezető 2021-es és a 2022-es évre is kért pénzt

“utánpótlás-nevelés feladatának támogatására”

forrás: besenyotelek.hu

amit meg is kapott az MLSZ-től:

 

forrás: besenyotelek.hu

A Dankó SC tagjai a település szélén egy kis edzőpályát hoztak létre

A sportklubot ötven éve alapították, nemrégiben pedig újraélesztették. A csapat a megyei harmadosztályú bajnokságban szeretne indulni, de arra ez a kis pálya nem alkalmas. Ezért a település sportpályáját akarták elkérni kéthetente vasárnap kilencven percre, az edzést meg tudnák oldani máshol is. A sportpályán van lelátó, világítás, külön hely a hazai és a vendégjátékosoknak. A futballszövetség előírása szerint ezekre szükség van, hogy meccset rendezhessenek.

De hiába kérték, az önkormányzat a pálya túlterheltségére hivatkozva úgy döntött, a Dankó SC nem játszhatja itt a meccseket.

Lovas Sándor, a Dankó SC elnöke szerint azért, mert cigányok.

Kiszivárogtak a dolgok, hogy biztos majd összeverekednének, meg tönkretennék a pályát, meg tönkretennék az öltözőt, ilyen szavakat használtak. Mondja meg nekem őszintén bárki, hogyha ez nem romaellenes hangulatot szított

– nyilatkozta az RTL Híradónak Lovas.

Kapcsolódó

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Nem kívánatos a roma focicsapat a a besenyőteleki focipályán! – állítja a Danko SC elnöke

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.