Besokallt a Shell – Keddtől -mától!- korlátozza a tankolható mennyiséget az autópályák mentén!

Ahogy arról beszámoltunk, a kormány „árstop” névre hallgató, egyeztetés és kompenzáció nélkül bevezetett és maguk által ünnepelt intézkedése a kiskereskedők sokaságát kergette bezárás-közeli helyzetbe. Arról eddig nem szólt a fáma, hogy a „nagyok” -mint a Shell- miként próbálnak túlélni.

A legfontosabb hazai tranzitútvonalak mellett található tíz állomáson bevezetett intézkedést a megnövekedett igények indokolják

Az utóbbi hetekben a Shell-töltőállomásokon kiugróan megnőtt a kereslet. Az előző év hasonló időszakához képest már januárban erős forgalomnövekedést tapasztaltak. Februárban az igények további növekedésére számítanak.

Jelentős mennyiségeket vásárolnak a teherfuvarozók, a nagy tételben tankolók már az eddig jellemzően csak a hazai lakosság által használt állomásokra is betérnek. Számottevően megemelkedett a külföldi személy- és teherautós vevők száma is.

A napon belüli vásárlások száma továbbra sem korlátozott

ezeken az állomásokon, csak a kútoszlop által kiadható egyszeri mennyiség. Az intézkedés a Shell hálózatának kevesebb mint 10 százalékát, kizárólag autópálya melletti állomásokat érint. A keddtől bevezetett intézkedés visszavonásig érvényes. Az érintett kutak a következők:

  • Székesfehérvár M7 A
  • Székesfehérvár M7 B
  • Tata M1 A
  • Tata M1 B
  • Gelej M3 A
  • Gelej M3 B
  • Lajosmizse K/bal
  • Lajosmizse Ny/jobb
  • Balatonkeresztúr M7 A
  • Balatonkeresztúr M7 B

Mindeközben az üzemanyag-kiszállítást is maximális kapacitásra emelte a Shell. A vállalat bővítette a kiszállítási időszakot extra műszakokat beiktatva, valamint teljes logisztikai személyállományát és járműparkját készletutánpótlási feladatokra csoportosította.

Forrás

Számoljunk…..

A pontos számítás így néz ki. Tankolsz 40 litert 480 forintért, fizetsz 19.200 forintot. Ebből az állam bevétele: 40 liter x 226,19 = 9.047,60 forint. Az üzemanyag beszerzési ára: 40 liter x 253,81 = 10.127,20 forint. A benzinkútnak marad bruttó 25,20 forintja egy tank benzinen! A kutasoknak ebből kellene kifizetni a bér és rezsi költségeket.

A benzinárak befagyasztása után szombat este megjelent a közlönyben a kormányrendelet, ami a kutak működéséről rendelkezik. Nem zárhatnak be a benzinkutak azért, mert a benzin árának befagyasztása miatt veszteséges nyitva tartaniuk, olvasható a szombat éjszaka megjelent kormányrendeletben.

Kapcsolódó

 

Besokallt a Shell - Keddtől -mától!- korlátozza a tankolható mennyiséget az autópályák mentén!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük