Bedőlt a forint Orbán Viktor bejelentése után - az euro 400.- forint közelébe, a dollár 370.- fölött áll! - Városi Kurír

Sorting by

×

Bedőlt a forint Orbán Viktor bejelentése után – az euro 400.- forint közelébe, a dollár 370.- fölött áll!

Beszakadt a forint Orbán Viktor szerda délutáni bejelentése után. Az euró alig egy óra alatt megközelítette a 400 forintos árfolyamot, míg a dollár 370 forint felett jár.

Hirdetés

Védjen meg téged az Orbán….

A forint már azt követően is zuhanni kezdett, hogy Orbán Viktor kora délután közölte, hogy nagy bejelentés várható később. A bejelentés előtt az euró/forint árfolyam 386-nál járt, a bejelentés után viszont egy óra 388-ig szaladt az árfolyam. Később a 389-et is elérte, délután 6 órára azonban megint 388 forint alá esett az árfolyam.

Akkor jött Orbán Viktor bejelentése, amelyet követően beszakadt a forint.

Közelítünk a 395-ös Euró-árfolyamhoz

19.15 körül a forint esése egy időre megállt, de utána megint zuhanópályára állt a magyar fizetőeszköz és az euró ára megközelítette a 395-öt forintot is.

19.33-kor az euró/forint árfolyam 394,90-nél, a dollár/forint árfolyam pedig 370,27-nél járt.

Az idei legnagyobb forintgyengülésre idén március 7-én volt példa, amikor a forint történelmi mélypontot ért el, és rövid ideig egy euróért 400-nál is több forintot kellett fizetni.

A magyar kormány tagjai a zuhanást az Oroszország elleni szankciókkal magyarázták.

Forrás

Fontos!

Szűcs Róbert Gábor volt diplomata, író fontos emlékeztetője, ha elfeledtük volna:

“A most meghirdetett “különadó” és annak két Alapba fizetése nem új, sőt, az 1998-as orosz költségvetési módosítással létrejött alapok mintáját követi.

Az oroszok a kőolaj- és földgáz export bevételt vágták meg, Megjegyzem, az alapok egy idő után kimerültek, ez talán az egyik oka a az Ukrajna elleni agressziónak.

Az ötlet tehát nem új. De nem ez a baj.

A baj az, hogy nem tudjuk, pontosan mennyi az extraprofit. Marx ugyan beszélt róla, Lenin a hülyeségig vitte (mint mindent, amit Marx mondott), ám számszerűséget persze nem említ egyikük se, legfeljebb légből kapott példát. Meglepődnék, ha számszerűség nélkül, azaz adóalap nélkül bármit meg lehetne adóztatni. Mi mennyi?

Hogy az elvett pénzt áthárítják, akár több lépésben a fogyasztóra, az evidens.

Egyetlen cég sem Üdvhadsereg. Bár a többlet profit az Alapokban van, azok felhasználása is többlet kereslet, így plusz inflációt generál (legfeljebb elhalasztott keresletet, de ez édesmindegy). A növekvő infláción kívül egyetlen hatás tűnik biztosnak: visszafogja a növekedést.

Különben pedig egyszerű, és nemzetközi gazdasági üzenetét tekintve rosszízű szemfényvesztés, politikai hazárdjáték.”

Konok Péter történész olvasata

“A kormány úgy határozott, hogy egy rezsivédelmi és egy honvédelmi alapot hoz létre, innen fizetik a rezsicsökkentést, és finanszírozzák a honvédség megerősítésének költségeit. A kormány kötelezi a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedőcégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy az extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be.”

Na, és ki fogja ezt végső soron megfizetni?

Várjatok, lefordítom:

infláció, BAZI NAGY HIPERINFLÁCIÓ! Veszett áremelkedés, az eddigieknél léptékekkel nagyobb áremelkedés. Akinek forintban megtakarítása van, nemsokára semmit sem fog érni. Az amúgy is röhejes keresetek semmivé válnak.

Van egy olyan érzésem, hogy ez már a végjáték kezdete.

Már rég nincsenek a társadalomnak tartalékai. Nagyon csúnya lesz.”

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.