Beszélgetés öt vallás képviselőivel, téma a tolerancia

 Kedden tartotta meg második vallásközi párbeszéd rendezvényét Az Út a Boldogsághoz Magyarország a Tolerancia világnapja alkalmából, amelyhez a Szcientológia – egyházi státuszától megfosztott- csoportja  biztosított helyet, a mostanság a hyrek középpontjában álló váci úti székházában.

Az igazi kihívás az olyan emberek elfogadása akik nem hozzánk hasonlóan gondolkoznak

A párbeszédben részt vevő vallásszakértő szociológus és öt különböző egyház képviselői olyan aktuális kérdésekre keresték a választ, mint „Vajon másoknak tényleg biztosítjuk-e a magunk számára elvárt megértést és toleranciát?” és „Megvalósítható-e napjainkban az igazi türelem és elfogadás a más vallás, világnézet, etnikai, nemzeti különbségek ellenére is?”.Hiszen könnyű olyan embert szeretni, aki hasonló hozzánk. Az igazi kihívás az olyan emberek elfogadása és megértése, akik nem hozzánk hasonlóan gondolkoznak, és nem úgy élnek, ahogy azt mi jónak gondoljuk.
Az eseményen a római katolikus, a zsidó, az iszlám, az adventista és a szcientológia vallások képviselői, valamint egy neves keresztény vallásszociológus vitatták meg ezeket a gyakran sürgető problémákat, és próbáltak az érdeklődő hallgatóságnak válaszokat adni.

Fontos a tolerancia

Az előadók részletesen beavatták a nézőket azokba az elvekbe, amelyekkel a képviseltetett vallások iránymutatást adnak az embereknek a tolerancia és mások elfogadása témájában.
A beszélgetés alapját Az út a boldogsághoz című, nem-vallásos erkölcsi szabálygyűjtemény néhány pontja adta, A könyv szerzője L. Ron Hubbard,  a szcientológia megalapítója..
A beszélgetés végén az előadók kinyitották a témát a közönség fel is, íy egy, érdekes párbeszéd alakult ki a  az érdeklődők és a vallások képviselői között
A rendezvény végén a legtöbb néző is hangsúlyozta, hogy erősíteni kell az egyházak és vallásos csoportok közötti párbeszédet.

Kapcsolódó

Chick Corea a jazz múltjáról, jövőjéről és a szcientológiáról – Exkluzív!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük