2025-től törvényileg betiltva a házasságon kívüli szex és az együttélés is

Úgy látszik, nem csak Magyaroroszág kormánya kapkod és hoz az egész országra nézve kártékony döntéseket. Nincs ez másként az üdülőparadicsomként ismert Indonéziában sem, hiszen ott 2025-től betiltották a házasságon kívüli szexet és együttélést. 

Nagy a veszély, de csak ha indonéz állampolgár vagy

A világ legnépesebb muszlim államban egy 2025-ben életbelépő törvény szerint házasságon kívüli szexért akár egy évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők az ezeket elkövetők. Az új szabályozás hatálya alól azonban  kivonták a turistákat.

Ennek hátterében a világ legnépesebb muszlim országában zajló jogi reformok állnak, amelyeket a parlament múlt héten hagyott jóvá. A 2025-ös életbelépéskor drasztikusan szigorodik a nem házas párok jogi helyzete:

tilos lesz a házasságon kívüli szex, és egy évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható. A nem házasok többé nem élhetnek együtt.

Emberi jogi aktivisták bírálják a tervezett törvényt, mint az állampolgárok jogainak és szabadságainak mélyreható beavatkozását.

(Friss híreink!)

Bizalmi ügy

Vasárnap Bali kormányzója, Wayan Koster hangsúlyozta, hogy

a tartományi kormány továbbra is bizalmasan kezeli a látogatók családi állapotára vonatkozó adatokat, és ezt nem fogják kérni a népszerű üdülőszigeten található szálláshelyekre érkezéskor sem.

A világjárvány több mint két veszteséges éve után Indonézia idegenforgalmi ágazata – különösen Bali a legfőbb úti cél – sok turistát remél a közelgő karácsonyi és újévi időszakban.

(Forrás!)

 

Pin It on Pinterest