Bezárt a kedvenc benzinkútja? Nincs vele egyedül: több tucatra tették ki a "zárva" táblát! - Városi Kurír

Sorting by

×

Bezárt a kedvenc benzinkútja? Nincs vele egyedül: több tucatra tették ki a “zárva” táblát!

A Független Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint már több benzinkút kénytelen volt bezárni az árstop miatt. A kettős árazás is problémát okoz, a feszültséget elkerülendő, szinte mindenkinek hatósági árat számolnak – hangzott el az ATV Híradóban.

Hirdetés

Árstop másik olvasata….

Nagyon-nagyon nehéz helyzetben vagyunk, rendkívüli módon el vagyunk keseredve a szabályozórendszer átláthatatlansága miatt, a veszteségek miatt, amik nap mint nap érnek minket az értékesítés révén, hiszen ugyanazon az áron kell eladnunk, mint amin beszerzünk, mínusz fuvarköltség, és a támogatás nem fedezi a kiadásainkat”

– mondta Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetsége az ATV Híradójában.

Az árstop miatt több tucat kút kényszerült bezárni. A kettős árazás is problémát okoz, nehéz ugyanis ellenőrizni a jogosultságot, és a feszültséget elkerülendő, szinte mindenkinek hatósági árat ütnek be a pénztárgépekbe

– tette hozzá Egri.

Július elsején lejár az árstop

Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor az állami rádióban azt mondta: körültekintően kell eljárni, a következményeket alaposan fel kell mérni, ebben lesz szerepük a gazdasági kérdésekkel foglalkozó minisztereknek.

„Az ő feladatuk, hogy javaslatot tegyenek a kormány számára, hogy mi legyen a korábbi intézkedésekkel, meg tudjuk-e őket hosszabbítani vagy sem, én szeretném meghosszabbítani, de még itt konzultációkra lesz szükség”

– mondta a miniszterelnök.

A magyarországi benzinárakról volt szó az Európai Bizottság pénteki sajtótájékoztatóján

– emlékeztet az ATV. A bizottság szakszóvivője a kettős árazással kapcsolatban az RTL Klub kérdésére azt mondta:

az ukrajnai háború nem lehet indoka az uniós állampolgárok diszkriminációjának (ugyanis a külföldi rendszámú autósok, köztük az uniós országból érkezők is, piaci áron tankolhatnak Magyarországon). (A hazai fuvarozócégek is már jó ideje magasabb áron tankolnak.)

Forrás

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.