Bezárt a Nyírő Gyula Kórház addiktológiája

December 9-én bezár a Nyírő Gyula Kórház Pszichiátriai és Addiktológiai Osztálya, adta hírül az intézmény Facebook oldalán. Az osztályon mostantól koronavírusos betegeket látnak el, a szakembereket pedig átcsoportosítják. 

“Bár az osztályos ellátás szünetel, a tavaszi időszakhoz hasonlóan ezúttal sem szeretnénk magukra hagyni a felépülni vágyókat és hozzátartozóikat”

– írták, majd hozzátették: az ezzel kapcsolatos részleteket később közlik.

 

A 444.hu megkeresésére a következő választ adta az intézmény:

„nem váratlan eseményről van szó, csupán egy újabb szárnyat (alrészleget) kellett megnyitni, amire már készültünk. Az addiktológia munkatársait erre az eshetőségre már szeptemberben felkészítettük. Tehát az Intézet járványügyi tervének megfelelő intézkedés történt”.

A belgyógyászati járóbeteg-szakellátásban és az addiktológián dolgozó munkatársak közül irányítanak át szakembereket

A COVID-részleg leterheltségétől függ, hogy hány szakembert kell majd átvezényelni és hány marad az eredeti helyén. Azt írták, egyetlen olyan addiktológiai betegnek sem kell hazamennie, akinek állapota sürgős, azonnali orvosi beavatkozást igényel.

„Az addiktológiai járóbetegellátás is folyamatosan elérhető, az átmeneti időszakban itt kapacitást is tudunk növelni. Amint a járványhelyzet javul, a teljes addiktológiai ellátást vissza fogjuk állítani, ahogy azt tettük eddig is”

Halasztható ellátásokat előjegyzés alapján végeznek majd.

<<< Friss hírek! >>>

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük