NER-etető, avagy mit keresett Gulyás Gergely egy bezárt étteremben?

Temérdek honfitársunk kényszerült munkanélkülivé válni a koronavírus-járvány okán megszületett -dicséretes és fontos- kényszer intézkedések miatt. A vendéglátók kiváltképp megsínylik a helyzetet. De….

Úgy tűnik, vannak kivételek….

A 444.hu számolt be arról a Húsvét hétfői esetről, amikor is egy olvasójuk arra lett figyelmes, hogy

a Várkert Bazárnál (…) éttermi hangok szűrődtek ki a FÉLIX nevű helyről.

Az étterem közösségi oldaláról különben kiderül, hogy kiveszik a részüket a vírusválságból és

“a Felix Kitchen&Bar minden nap 50 adag ételt készít és szállít el a Heim Pál Gyermekkórház dolgozóinak.”

(A helyszín az Ybl Vízház a budai rakpart felett, amit a Várkert Bazárhoz hasonlóan Ybl Miklós tervezett még 1872-ben, és amit az MNB-féle Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány (PADI) három éve 10,5 millió euróért, azaz bő 3 milliárd forintért vásárolt meg. A felújítási munkálatokra eredetileg 600 millió forintot szánt a tulajdonos alapítvány, aztán ez időközben 3 millió euróig, közel 1 milliárd forintig kúszott fel.)

fotó: Felix facebook oldal

Hogy is szól a rendelet?

A járvány miatti intézkedések első lépcsőjében az éttermek háromig lehettek nyitva, de a kijárási korlátozás bevezetése – március 27. – óta már egyáltalán nem fogadhatnak vendégeket. Csak elviteles ételeket készíthetnek.

„Vendéglátó üzletben – az ott foglalkoztatottak kivételével – tartózkodni tilos. Kivételt képez az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása.”

Nocsak….

A portál újságírójának felkeltette az érdeklődését a füles és odabiciklizett, ahol a nyitott ablakon át valóban egy, mára csak emlékeinkben élő estebéd zajai hallatszottak ki.

“A parkoló autók között pedig ott volt egy Bentley és egy BMW mellett egy államinak tűnő Skoda is. A rendszám alapján az, amit Gulyás Gergely használ. (A parkolóban állt még 2 másik nagyobb Skoda is, meg egy Porsche, de lehet, hogy nem az étterembe jöttek.)”

A 444 olvasója összefutott a távozó Gulyás miniszterrel,

aki három ember társaságában indult az autók felé. A portál rá is kérdezett a Miniszterelnökség illetékesénél, aki az ünnep ellenére sebtiben válaszolt is.

„Ugyan Gulyás Gergely magánjellegű programjai nem tartoznak a nyilvánosságra, de a kérdésben megfogalmazott állítás valótlan. Az étteremben elviteles rendelésre van lehetőség, melyet a Miniszterelnökséget vezető miniszter valóban igénybe vett.”

Az étteremtől is kértek információt, ők ezt válaszolták:

„A Felix Kitchen & Bar mindenben betartja a koronavírussal kapcsolatos előírásokat. Éttermünk a jelenlegi rendkívüli helyzetre való tekintettel házhoz szállítással vagy elvitelre készített ételekkel igyekszik megoldani a vendégek igényeit. A mai napon az étteremben dolgozó, ebédjüket fogyasztó kollégákon kívül az elvitelre rendelő vendégeink tartózkodtak.”

Adjunk esélyt annak, hogy így történt….

Meglehet, hogy elvitelre kérte minden megjelent – akik szigorúan 2 méterre várakoztak egymástól- az étket, hiszen gondoltak a családra is, csak amíg elkészültek a fenséges fogások, csipegettek valamit. Vagy nem, de akkor most miíííííííííííííí van?

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük