Bicskanyitogató fideszes rágalmak Karácsony Gergelyre

A Fidesz – „jó” szokása szerint – ismét úgy kampányol, hogy a jóérzésű emberek zsebében kinyílik a bicska. Az alkalmatlanságtól a hazugságig, a gyámság alá helyezésig mindent mondanak rá. Remélhetőleg Karácsony Gergely nem lesz rest és nagyon hamar bepereli Kocsis Mátét és Jelen Tamást rágalmazásért és becsületsértésért.

Sértés sértés hátán: ez a fideszes kampány

Gyámság alá kell helyezni Karácsony Gergelyt, Zugló polgármesterét – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Budapesten. Jelen Tamás, választókerületi elnök jelezte: csütörtökön rendkívüli testületi ülést kezdeményeznek az önkormányzatnál.

Kocsis Máté kifejtette: vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik, úgy látják, hogy Karácsony Gergely teljesen alkalmatlan a főváros XIV. kerületének vezetésére.

Rámutatott: a fővárosi kerületek közül egyedül Zuglóban veszteséges a parkolási rendszer működtetése, amely az elmúlt időszakban közel egymilliárdos hiányt termelt a kerületnek.

A parkolásból származó bevétel helyett a zuglói adófizetők pénzét arra kell fordítani, hogy a Karácsony Gergely által aláírt szerződést teljesítsék – mondta a Fidesz frakcióvezetője, aki példátlan nevezte a helyzetet.

Kocsis Máté le is hazugozta Karácsonyt

Hozzátette: Karácsony Gergely hiába menekül a felelősség alól, ő maga írta alá a szerződést, amit az általa irányított hivatal készített elő, és az általa elnökölt képviselő-testület fogadott el.

Kocsis Máté hazugságnak nevezte Karácsony Gergelynek azt a csütörtöki lapinterjúban megjelent állítását, hogy a képviselő-testületben a fideszesek vannak többségben.

Ismertette: a zuglói önkormányzat 21 képviselőjéből 9 a fideszes. Ez semmiképpen nem tekinthető többségnek, még a „gyurcsányi matematika” szerint sem – jegyezte meg Kocsis Máté.

Arról, hogy Karácsony Gergely azt állította, nem tudta megakadályozni az előterjesztés elfogadását, azt mondta: ez sem igaz, többféle módon is megtehette volna. Kocsis Máté emlékeztetett, 12 éven keresztül vett részt egy kerület vezetésében, és jelezte: egy polgármesternek lehetősége van a testület döntésének végrehajtását felfüggeszteni, három napon belül javasolhatja az előterjesztés újratárgyalását, és erről 15 napon belül minősített többséggel kell ismét döntenie a képviselő-testületnek. Ezen túl kormányhivatalhoz is fordulhat jogi segítségért, állásfoglalásért, vagy az aláírás jogát delegálhatja bármely helyetteséhez. Ezek közül egyik sem történt meg, tehát Karácsony Gergely akaratával született meg a döntés, bármit is állít.

A fideszesek szerint Karácsony a felelős a milliárdos hiányért

Világosan látszik, hogy Karácsony Gergely képtelen felelősséget vállalni a kerület ügyeiért – jelentette ki Kocsis Máté.

Jelen Tamás, a Fidesz választókerületi elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy Karácsony Gergely, aki négy és fél éve a kerület polgármestere, 800 milliós plusszal vette át a kasszát és most több mint 2 milliárdos a gazdálkodási hiány.

Megadatott számára a bizonyítás lehetősége, de nem élt vele, most pedig minden lehetőséget megragad, hogy a kerületi munkáját „letegye”, meneküljön onnan. Akár miniszterelnök-jelölt, akár főpolgármester-jelölt, akár EP-listavezető is lenne.

Jelen Tamás szerint a polgármester korlátozottan cselekvőképes, és vagy hazudik, vagy nincs képben.

Hozzátette: egy vizsgálóbizottság létrehozásában látják a kiutat, amiben egy baloldali, egy jobboldali vezetésű kerület és a főváros venne részt szakértőkkel. Ennek érdekében csütörtökön rendkívüli testületi ülést kezdeményeznek az önkormányzatnál, ami lehetőséget ad Karácsony Gergelynek arra is, hogy megszámolja, hány képviselő van, és abból hány fideszes a testületben – mondta.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Adok-kapok a Tarlós-Karácsony páros előadásában

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük