Biden beiktatására nem érkezett meghívó a magyar kormányhoz – Ki érti?

“Kormányzati meghívó nem érkezett” – ezt válaszolta Szijjártó Péter az ATV kérdésére egy hétfői sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy Biden amerikai elnök beiktatásán ki képviseli Magyarországot. A külügyminiszter azt mondta, ha jól értesültek, a beiktatás “az ismert körülmények miatt” a szokásosnál visszafogottabb rendezvény lesz.

Orbán nem fért bele….

“Ami az Egyesült Államok elnökének a beiktatását illeti, kormányzati meghívó nem érkezett. Ha jól értesültünk, akkor az ismert körülmények miatt a szokásosnál visszafogottabb rendezvényt kívánnak tartani”

– válaszolta egy más témában tartott sajtótájékoztatón az ATV kérdésére Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arra, hogy a kormány kapott-e meghívót Joe Biden január 20-ai elnöki beiktatására, illetve ki képviseli Magyarországot.

Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy az Egyesült Államok következő elnöke sikeres legyen

– jelentette ki kérdésünkre Szijjártó Péter. Továbbá

“abban vagyunk érdekeltek, hogy az előző négy évhez hasonló magas színvonalú kétoldalú kapcsolatrendszert tudjunk fenntartani”

– tette hozzá.

Trump struccol….

Donald Trump távozó elnök nem, de Mike Pence amerikai alelnök részt vesz Joe Biden leendő elnök beiktatási ünnepségén

adta hírül a Reuters hírügynökség az amerikai kormányzat egy magasrangú tisztségviselőjének közlésére hivatkozva egy hete.

Mike Pence a múlt héten kijelentette:

“arra készülünk, szavatoljuk a biztonságot, hogy a megválasztott elnök, Joe Biden és a megválasztott alelnök, Kamala Harris, országunk történelmének és hagyományainak megfelelően, letegye a hivatali esküt”. ​

Forrás

hideg

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük