Biden: nézzék, mi történik Belaruszban, Lengyelországban és Magyarországon! – az elnök keblére öleli a világ összes banditáját

Orbán rendelheti azt a bizonyos presszókávét, hiszen elérte a célját: megemlítették az amerikai elnökjelöltek vitájában, -bizony, ott ilyen is van!- hogy nem pont olyan összefüggésben, amit ember magának kívánhat?

Hát, ahhoz úgy kell élni…..

Ellenfele, Donald Trump amerikai elnök külpolitikáját is kritizálta az elnökjelölti tévévita második fordulója helyett szervezett beszélgetésen Joe Biden demokrata párti politikus.

A kihívótól azt kérdezte egy választó, hogyan értékeli Trump külpolitikáját. Biden elismerte az arab–izraeli békefolyamat haladását, más témákban viszont élesen kritizálta az elnököt,

az elrettentő példák között Magyarországot is említve.

Irán közelebb került az atombombához, Észak-Korea még több atomfegyverrel és rakétával rendelkezik; a NATO megroppant, Kína egyre agresszívabb – sorolta Biden. Említette Oroszország ellenséges lépéseit, majd arról beszélt, hogy világszerte erősödnek a totalitárius rendszerek.

Nézzék, mi történik Belaruszban, Lengyelországban és Magyarországon!

– mondta Biden, majd kijelentette,

az elnök keblére öleli a világ összes banditáját.

Érdekes helyzet lesz ránk nézve, ha Biden nyeri a választást!

Jelenleg Biden minden mérés szerint győzelemre áll. Orbán szeptemberben már letette voksát Trump mellett, amikor levélben fejezte ki reményét, hogy az amerikai elnök elnyeri az újrázás lehetőségét.

„Személy szerint azt várom, hogy a jövőben is folytathatom Önnel a közös munkát”

– írta akkor a miniszterelnök. Azóta többször örömködött azon, hogy Trump rá-rácsörög dumcsizni egy jót.

Forrás

szfe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük