Láttuk már, milyen az, ha csak egy kiugrott nagyvállalkozó atombombáiban és pénzügyi segítségében bízunk! - A Bige-interjú fonákja - Városi Kurír

Sorting by

×

Láttuk már, milyen az, ha csak egy kiugrott nagyvállalkozó atombombáiban és pénzügyi segítségében bízunk! – A Bige-interjú fonákja

Tegnap egy érdekes, de felháborító interjú jelent meg a Partizán csatornáján Bige László nagyvállalkozóval. Ha a dolgot felületesen nézzük, akár örülhetnénk is, hogy egy milliárdos végre az igazság oldalára állt – gondolta tovább a hétfőn megjelent beszélgetést Hadhází Ákos közösségi oldalán.

Hirdetés

Azonban néhány megjegyzést nem lehet megkerülni

1) BigeLászló szenvtelenül bevallotta, hogyan vesztegette meg a kormányt/Fideszt Kubatov Gáboron keresztül:

kérésre százmilliókat fizetett az FTC-nek azért, hogy neki kedvező adószabályokról hozzanak törvényt.

Ha az ügyészség nem fideszes lenne, most hivatalból azonnal eljárást kellene indítani emiatt.

Kíváncsi vagyok, hogy ez meg fog-e történni, jómagam szorosan nyomon fogom követni a vallomás következményeit és az ellenzéknek is ezt javaslom.

2) A nagyvállalkozó elmondása szerint üzleti vitába került egy még nagyobb vállalkozóval,

aki – ez készséggel elhihető – az államhatalom aktív segítségével akar rajta átgázolni. Az is hihető, hogy egy ocsmány koncepciós perről van szó. Bige Lászlónak sok sikert kívánunk a küzdelméhez (amihez neki megvannak a maga eszközei), és fontos, hogy a nyilvánosság értesüljön a részletekről.

Ha valóban visszaélést követett el a hatóság, ennek kormányváltás esetén következménye kell, hogy legyen.

3) Bige László most alig burkoltan azzal fenyegetőzik, hogy emiatt a koncepciós per miatt esetleg az ellenzéket fogja segíteni.

Abba nem megy bele, hogy hogyan, de célozgat bizonyos leleplező dokumentumokra és feltételezhető, hogy anyagilag is támogatná az ellenzéket.

4) Az ellenzék ennek ne örüljön, sőt, jobban teszi, ha meg sem hallja!

Láttuk már, milyen az, ha csak egy kiugrott nagyvállalkozó atombombáiban és pénzügyi segítségében bízunk.

A valóság most is az, mint mindig, amikor külső segítségtől (EU, Amerika, különféle nagyvállalkozók) várjuk, hogy megoldódjanak a dolgok.

CSAK MAGUNKRA SZÁMÍTHATUNK! NEM AZ A KÉRDÉS, HOGY EGY NAGYVÁLLALKOZÓ KIÁLL-E NYÍLTAN AZ IGAZUNKÉRT ÉS HAJLANDÓ-E TENNI ÉRTE, HANEM AZ A KÉRDÉS, HOGY LESZ-E TÖBB TÍZEZER MAGYAR EMBER, AKI HAJLANDÓ AKTÍVAN TENNI A VÁLTOZÁSÉRT.

5) Bige László példája mindenki számára intő jel

Nagyon sokan próbálnak úgy bölcselkedni, hogy „én távol tartom magam a politikától, cserébe tartsa a politika is távol magát tőlem”. Sok emberi tragédia mutatta már meg, hogy ez mekkora tévedés!

 

bige

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.