Privát reggelik, séták és haverkodás a börtönőrökkel

Úgy tűnik, ha áldozatai nem is, de börtönőrei megbocsátottak a nők sorát megerőszakoló amerikai komikus színésznek Bill Cosbynak.

Ötven nő vádolta meg

„Minden állat egyenlő” – Orwell óta tudjuk, hogy ez nem igaz. Az embereknél sem. Mert azt gondolná az ember, hogy akit ötven nő vádolt meg, hogy megerőszakolta vagy elbódította és szexuálisan kihasználta, valamint kiskorúval szemben is szexuálisan helytelenül viselkedett – szóval azt gondolnánk, az ilyet egy jó sötét zárkába dobják, hosszú időre, sovány koszton. Minimum. Ehelyett – mint jogi képviselője elmesélte – vígan éli életét egy több mint kényelmes börtöncellában, élvezi a privát reggeliket és vacsorákat egy nyitott helyiségben, az étkezések között pedig sétálgat börtöne falai között és haverkodik az őrökkel. És valóban ezt teszi nap nap után a számára kijelölt Phoenix-i javítóintézetben a 81 éves Bill Cosby, az Egyesült Államok sokáig kedvenc apukájának kikiáltott – egy sikeres sorozatára utalva – , stand-up komikusa, színésze.

https://youtu.be/MZieXJ2Y9oQ

Bedrogozott nők sora

A vádak szerint az erőszakos cselekmények az USA tíz államában, valamint Kanada egy tartományában történtek, az 1960-s évektől, de egy (!) kivételével már elévültek. Ez az egy, ami miatt végül bíróság elé került a színész, az ex kosaras, Andrea Constand bedrogozása és megerőszakolása elleni vád. Az eset 2004-ben történt. Mint Constand írásbeli vallomásában állította, az őt ért trauma miatt ment tönkre felnőtt élete, mert a támadást sem feldolgozni nem tudta, sem továbblépni a történteken nem bírt.

„Bill Cosby elvette gyönyörű, egészséges, fiatal lelkemet és szétzúzta” – írja.

Cosby-nak legalább három évet le kell ülnie Pnoenix-ben, hogy szóba jöhessen esetleges szabadon bocsátása, de akár tíz évet is kaphat. A színész első tárgyalásán, 2017. decemberében az esküdtek nem jutottak egyhangú döntésre az ítéletet illetően. Cosby napi rutinjába a feleségével, Camille-lel folytatott telefonbeszélgetések is beletartoznak, melyek során a fellebbezés lehetőségét vitatják meg töviről-hegyire.

“Nem tudom mi a siker titka – mondta sikerei csúcsán -, de azt igen, hogy a bukás titka az, ha mindenkinek a kedvében akarunk járni”.

Nos, Cosby valóban csak a saját kedvét kereste. Bármi áron.

Kapcsolódó

Kerényi megpróbálta, nem jött be, lelépett – Az Operett társulata nem kért belőle….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük