Sorting by

×

A világ legdrágább válása: Bill és Melinda Gates külön utakon folytatják!

Bill Gates és felesége, Melinda 27 év házasság után úgy döntöttek, hogy elválnak. Mindketten a világ leggazdagabb emberei közé tartoznak, így megjósolható, hogy készülőben a minden idők legdrágább különválása.

124 milliárd dollárt kell elosztaniuk a Gates házaspárnak

A Microsoft alapítója, Bill Gates és felesége, Melinda 27 év házasság után válnak. Hétfőn mindketten azonos nyilatkozatot tettek közzé Twitter-oldalukon. Azt tervezik, hogy külön utakon járnak tovább, de közös alapítványukban szeretnék folytatni a munkát.

Kettőjüknek három gyermeke van, és körülbelül 124 milliárd dollárt osztanak meg egymással

– egyelőre nem világos, hogyan osztozkodnak majd, de egy dologban már biztosnak látszik:

ez lesz a világ legdrágább válása.

Bill Gates Twitter-csatornáján magyar idő szerint hétfő este fél 11-kor jelent meg a feleségével közösen jegyzett közlemény, melyben bejelentik: elválnak. A bejegyzésben kifejezik büszkeségüket nemcsak a három közösen felnevelt gyerekükkel kapcsolatban, hanem méltatják közös alapítványukat is, mellyel segíteni tudtak, hogy minden ember egészséges, produktív éltet élhessen.

Bill Gates-t a világ egyik leggazdagabb emberének tartják. A házaspár több milliárd dolláros alapítványa az egyik legbefolyásosabb segélyszervezet az egészségügy és a fejlesztési együttműködés területén.

“Alapos megfontolás és a párkapcsolatunkon végzett sok munka után úgy döntöttünk, hogy véget vetünk a házasságunknak”

– írták a Twitteren.

Forrás

Bill Gates és felesége, Melinda 2000-ben hozta létre a Bill és Melinda Gates alapítványt.

Gates korábban is támogatott különféle seattle-i jótékonysági szervezeteket, iskolákat, a Harvard Egyetem Számítástechnika tanszékét, de az alapítvány létrehozása után ez a tevékenység nagyobb méreteket öltött. Az eleinte számítástechnikai irányultságú tervek (interneten elérhető nyilvános könyvtárak létrehozása) után a házaspár figyelme a szegény gyerekek támogatása és az orvosi célú kutatások felé fordult.

Célul tűzték ki a gyermekhalandóság csökkentését, valamint az Egyesült Államokban beindítottak egy lakhatási programot hajléktalan családok számára.

2003-ban Indiában AIDS-ellenes kutatásokat támogatott az alapítvány, illetve malária-ellenes vakcinák kifejlesztésére fordítottak 258 millió dollárt. E két betegség ellen a szervezet ezt követően is kitartóan küzdött.

2006-ban az alapítvány három alappillérre helyezte tevékenységét,

  • a globális egészségügy,
  • a globális fejlődés, illetve
  • az Egyesült Államokban tapasztalható munkanélküliség csökkentése új munkahelyek teremtésével.

Warren Buffett ebben az évben bejelentette, hogy 20 éves távlatban 30 milliárd dollárral szándékozik támogatni az alapítványt. Később a házaspár más vagyonos családokat is jótékonykodásra buzdított. Az alapítvány projektjei az évek során folyamatosan bővültek

a fenntartható mezőgazdasági fejlődés, a természeti katasztrófák elleni gyors reagálás, az éhínség leküzdése, a gyermekbénulás elleni harc, védőoltások és más hasonló témákkal, mely projektek elsősorban a fejlődő világ országaira fókuszáltak.

Bill Gates 2012-ig 28 milliárd dollárt költött jótékonyságra

2008-ban felhagyott a Microsoft-beli napi munkával, hogy minél több időt tudjon jótékonysági tevékenységére fordítani.

Forrás

 

gates

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.