Bíró Ica: harmadszor a kilakoltatás küszöbén – egy intézkedés anomáliái

Minden idők egyik legfelkapottabb sztármodellje Bíró Ica évek óta küzd azért, hogy ne vegyék el élete munkáját, a tetőt a feje fölül. Valóban így kell ezt csinálni?

„Itt a vége, már tényleg nincs hová mennem!”

– fakadt ki Bíró Ica, aki szeptember 17-ére megkapta az újabb kilakoltatási értesítőt. Ez lesz a harmadik alkalom, amikor az egykori sztármodellt minden motyójával, kutyáival, rendőrségi biztosítás mellett kitessékelik az otthonából- írta meg a Blikk

Most ráadásul abból a lakásból akarják kitenni, ahová azért került a tavaly május 3-i dupla kilakoltatásnál, mert tévedésből a másik ingatlanját foglalták le. Annak azóta sem kapta vissza a kulcsát, így az utcán köthet ki.

A hivatal slamposságáért most Bíró Ica fizessen?

Másfél éve többtucatnyi szimpatizáns testével próbálta megakadályozni, hogy a Trencsény utcai házából kitegyék a hitelcsapdába került Metal Ladyt. Kora reggeltől késő délutánig rendőrsorfal mellett zajlott Ica kilakoltatása, az első helyszínről egyenesen ment a lakatos zárat cserélni a Krisztina körúti ingatlanjába. Itt viszont óriási baki történt: Ica egykori szépségstúdióját alkotó két szomszédos lakás helyrajzi számait összekeverte a végrehajtó, de még az új tulaj sem vette észre a cserét. Tévedésből abból az ingatlanból tették ki az egykori sztármodellt, ami papíron az övé maradt, és abban él most, amit árverésen megvett egy cég, amely azóta sem tudta birtokba venni.

 

Újra ki akarnak lakoltatni, megint rendőri és karhatalmi erővel fenyeget a végrehajtó – mutatta Ica a felszólítást, amin ott áll: a rendőrkapitányságtól megrendelték a „megfelelő létszámú karhatalmat”. Icát pedig felszólították, az ingatlant kiürítve hagyja el délután kettőre. Az árverési vevő dolga biztosítani a zárcseréhez a lakatost és 8 fő rakodómunkást. Bíró Ica nem tudja, hol fog lakni, s furcsa magyarázatot adott arra, hogyan jutott idáig ez az ügy.

Devizauzsorások hálójában

– Amit ellenem elkövettek a „devizauzsorások”, ítészek, végrehajtók és társaik, az már teljes ellehetetlenítés. Nem tudom, hová megyek, ha a tavaly tévesen lefoglalt lakásból kitesznek, mert a másik, a még a nevemen lévő ingatlan kulcsait a mai napig nem adta vissza a végrehajtó. Elképesztő, hogy az árverezés után 2017 áprilisától a hibás kilakoltatás között eltelt két év alatt a végrehajtó nem ellenőrizte a helyrajzi számokat a lakás alaprajzán – mondta Ica, aki rengeteg energiát áldozott rá, hogy lakhatóvá tegye azt a kis otthont. Éppen kiheverte a kettős kilakoltatást, azt hitte, végre nyugalomra talál, de három hónap múltán derült ki a tévedés, most megint mennie kell.

Most tényleg az utcára kerülök. Senkit nem érdekelnek a végzések, fellebbezések, elutasítások és a könnyeim. Egy élet munkája után földönfutóvá akarnak tenni. Egy hetem van, és végleg ellehetetlenítenek, de nyilvánosságra hozok minden dokumentumot, mert ebben az ügyben hamisítás is volt, a nevemmel visszaélő mediátor és álügyvéd is közreműködött. Arra számítottak, hogy ebbe belehalok, de nem vagyok rá hajlandó! – mondta Ica, aki könyvet ír hányattatásairól. Állítja: kiáll az igazáért, nem adja fel, mert még most is hiszi: kiderül az igaza, és nem hagyja veszni, amiért egy életen át megdolgozott. Fejeződik be a Blikk cikke.

Előzmény

Bíró Ica

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük