Bíróság előtt az “iskolai-terror” lányai

 Az iskolákban  sokak szerint eluralkodik  a terror, kérdés persze, hogy elszigetelt esetekről, vagy tendenciáról van-e szó. A kormány ahelyett, hogy nevelési feladatként közelítene, igyekszik kriminalizálni a kérdést.

Megkezdődött a társukat terrorizáló lányok pere

Természetesen ebben a kérdésben is helytelen lenne a fűnyíróelv alkalmazása, tehát ha kell, akkor megkerülhetetlen a bírói út. Ilyen volt a tavaly tavasszal nyilvánosságra került társukat verő alázó lányok esete is. A két szadista tinit harmadik, ugyancsak lelkes társa vette fel telefonjával, ezeknek felvételek alapján indult az eljárás is.
A videó amin a Hajdú-Bihar megyei Nádudvaron két lány kegyetlenül üti és rúgja egy társát, miközben folyamatosan alázzák őt tavaly márciusban járta be a sajtót .

 

A tárgyalóteremben már sokkal csendesebbek voltak a lányok

A nyomozás kiderítette, hogy a fiatalok cigarettát kértek először az áldozatuktól, majd ezután ütöttek.

„Ezt követően első rendű vádlott a sértett haját megrángatta, a hintából kirángatta, majd a másodrendű vádlott két alkalommal, kis erővel a combján megrúgta. A sértett nagyon megijedt, sírni kezdett és arra kérte a vádlottakat, hogy fejezzék be a bántalmazását”
– mondta Móricz Judit, ügyész.

A tárgyaláson az egyébként fiatalkorú lányok nem tagadták, hogy megverték 16 éves társukat.

„A bíróság meghallgatta a három vádlottat. Ők a bűncselekmény elkövetését elismerték. Ezt pedig a bíróság elfogadta”
– nyilatkozta Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője.

A bíróság a beismerő vallomások ellenére egyelőre nem hozott ítéletet, hanem újabb tárgyalási napot jelölt ki, azért hogy az eset körülményeit még alaposan feltárhassák- számol be az esetről az atv.hu

Egy hozzászólás itt: “Bíróság előtt az “iskolai-terror” lányai

 • 2020.02.18 - 15:11
  Közvetlen hivatkozás

  A “megalázás” cigány szokás.
  Volt ebben egy kis rasszista megnyilvánulás is úgy gondolom.
  Mellesleg pedig az ilyen jellegü büncselekményeknél, ahol cigány magyar “konfliktus” van,: pontosabban, ahol cigány ver magyart, minden esetben vizsgálni kellenne a rasszista jelleget is, és büntetési tételt e szerint meghatározni!!!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük