Vasárnapi bizarr! Sírásó-verseny, utána “jó kis ebéd”

A Magyarországi Temetőfenntartók és Üzemeltetők Egyesülete számolt be hivatalos weboldalán arról, hogy szombat reggel megrendezték az V. Országos Sírásó Versenyt Tatán a Kocsis úti temetőben.

Nagy volt az érdeklődés….

A mérkőzésre jónéhány férfi jelentkezett,

….reggel 9:00 órakor indítottuk a stopperórákat és ekkor száll majd fel az első ásónyomok utáni porfelhő, melyben a földdel és egymással is megküzdve versenyeznek az ország sírásói.

az esemény szervezői pedig ezt írták a közleményükben:

“A megmérettetésben pontos szakmai szempontok szerint értékeljük a csapatok teljesítményét, így nem csak a gyorsaság lesz az egyetlen erénye a győztes csapatnak. Fontos a hivatásunk szerinti tiszteletteljes, kegyelettel történő versenyzés éppúgy, mint a sírgödör pontos méreteinek betartása és a hantolás esztétikai megjelenése”

@lacika3487 #buszkevagyok #mind #a #két #öcsémre🥰 #Tata #sirásó#verseny #foryouba #foryou #fy #fyp #lacika34 ♬ Hard Work – U.S. Drill Sergeant Field Recordings

… van más is…

Az oldal információja szerint:

A találkozót egy jó hangulatú ebéddel zártuk. A versenyen résztvevő csapatok tagjai számára a nevezési díj tartalmazza ezt az étkezést is.

A versenyen való részvétel nevezési díja egyébként csapatonként 30.000.- Ft volt, amely magában foglalta a versenyzők ellátási (ebéd) díját. Az egyéb résztvevők részére biztosított ellátás díja 3.500.- Ft

Tudta? A versenykiírásból…..

“A versenyzők parcellán belüli helye sorsolás útján kerül kijelölésre. A feladat két részből, a sírásásból, valamint az azt követő hantolásból áll.

1.) Sírásás

A sírgödröt a versenybizottság által biztosított, sorsolás szerinti számú jelölő oszlophoz igazodóan, attól 50 cm távolságra levő rövidebb (fej) oldalú, hosszabbik oldalát tekintve a jelölő oszlophoz viszonyítva szimmetrikus sírhelyként kell kialakítani A verseny időtartama alatt a kaloda ellenőrzés céljából történő használatára nincs lehetőség, saját kaloda használata sem engedélyezett. A sírásására biztosított időtartam 2 óra. A verseny során kialakítandó sírhely méretének adatai: – szélesség: 80 cm – hosszúság: 200 cm – mélység: 160 cm A sírásás során kitermelt földet a sírgödör két hosszabbik-, és a rövidebb (fej) oldalra kell deponálni. A sírgödörben mindig csak személy tartózkodhat, a másik versenyző csak sírgödrön kívüli földmunkát végezhet. A sírásási feladat végrehajtásához szükséges technikai, és munkavédelmi eszközökről (pl.: ásó, lapát, csákány, létra, sisak, heveder, kötél, stb.) a csapatoknak kell gondoskodniuk. Saját palló használata engedélyezett.

2.) Hantkialakítás

A hant kialakításhoz kizárólag a sírgödör kialakításánál kitermelt föld használható fel.

Egyéb „idegen” elemek, valamint földmintázat kialakítása a verseny ezen részéből való kizárást von maga után. A hant kialakítására biztosított időtartam 15 perc. Elsősegélynyújtó helyszín kialakításáról, illetve annak működtetéséről, valamint az illemhely biztosításáról szervező gondoskodik….”

Konok Péter olvasata….

“….A verseny első helyezettje, így a “Nemzet Sírásója” díj büszke birtokosa Magyarország miniszterelnöke lett, aki hazánkat képviselheti majd az “Európa Sírja” elnevezésű rangos megmérettetésen, és – reményeink szerint – az “Egy Bolygó – Egy Gödör” címmel meghirdetett világkupán is, amelyet az ENSZ támogatásával, a Vogon Építész Flotta védnökségével rendeznek meg.”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

FRISS!