“Biztos úr, engem beraboltak!” – ellenzéki sirám afelett, hogy havi pár százezerrel többet kell hazavinni

Sírt a szája az összes ellenzékinek mondott párt képviselőjének, – mínusz DK – hogy mennyire borzasztó, hogy a Fidesz megerőszakolta őket ezzel a képviselői béremeléssel. Egyik mondta azt, hogy nem veszi fel!

Zsarolás! – de azért sorban állnak….

A kétharmaddal bármit meg lehet tenni, mégis van pár dolog, amihez a Fidesz elvárja az ellenzék támogató szavazatait. A kínos kérdések esetében meg akarja osztani a felelősséget. Az ellenzéket eddig soha nem látott egységbe forrasztotta ez a fondorlatos kihívás, amiről annyit sikerült mondaniuk, hogy:

zsarolás!

Büszke magyarként, felemelt fővel állják a sarat és teszik a jövőben zsebre, amit rájuk erőszakolt a kormánypárt. Említsük meg, hogy a DK nemmel szavazott, de még ők sem döntöttek, hogy mit kezdenek a plusz zsetonnal.

Konok Péter közösségi oldalán írta meg véleményét:

“Az “ellenzéki” képviselők panaszkodnak: a Fidesz egyenesen “kizsarolta” tőlük, hogy megszavazzák a képviselői fizetések pofátlan emelését. (Ne feledjük: a NER nélkülözhetetlen alkatrészei nagyobb fizetésemelést kaptak nehéz munkájukért, mint amennyit a legtöbben keresünk.)

Az emelést csak a DK nem szavazta meg, de azért képviselői nyilván felveszik majd az apanázst – kicsit úgy fest a dolog, mint Pelikán elvtárs a börtönőr szemszögéből: a gombócot is megzabálták, a bort is megitták, dohányt is kapnak, ki se végzik őket.

Egy brancs ezek, ne is tagadják.

(Már előre látom a DK-s ellenvetéseket: az se jó, ha megszavazzák, az se jó, ha nem, hát mit csináljanak? Szívem szakad a hamleti dilemmától: talán tetszettek volna nem beülni és legitimálni ezt a kutyakomédiát!)

Harangozó Tamás MSZP-s gombnyomogató egyenesen úgy fogalmaz, hogy

“Gyakorlatilag pisztolyt tartottak az ellenzéki frakciók tarkójához.”

Ja, gyakorlatilag. Úgy elképzelem a jelenetet:

  • Biztos úr, engem beraboltak!
  • Mármint úgy érti, hogy kirabolták, ugye?
  • Nem, nem, engem beraboltak. Haramiák! Latrok!
  • Nem teljesen értem. Tulajdonképpen mi történt?
  • Pisztolyt tartottak a tarkómhoz, és a zsebembe tettek havi pár százezer forintot. Fel vagyok háborodva, kérem, hát micsoda egy világban élünk?!”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük