BKK: A hétvégi tüntetések megborítják Budapest közlekedésirendjét

Több helyszínen is közlekedésirend változások várhatók Budapesten az ünnepi megemlékezések és rendezvények miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Úgy néz ki, hogy a Fideszen és a kormányon kívül szinte mindenki tart nagy rendezvényt

Azt írták, szombaton délután fáklyás felvonulást rendeznek a Műegyetem és a Bem József tér között, vasárnap a délelőtti órákban a Kossuth Lajos téren tartanak ünnepi rendezvényt, délután pedig vonulásos demonstráció lesz a Kálvin tér és a Műegyetem rakpart között. Szombaton előreláthatólag 16 és 19 óra között fáklyás felvonulás lesz a Műegyetem-Műegyetem rakpart-Szent Gellért tér-Szent Gellért rakpart-Döbrentei tér-Várkert rakpart-Ybl Miklós tér-Lánchíd utca-Clark Ádám tér-Fő utca-Jégverem utca-Bem rakpart-Csalogány utca-Nagy Imre tér-Fő utca-Bem József tér útvonalon.

Korlátozások, változások

A vonulás miatt várhatóan 16 óra és 17.20 között korlátozzák a menet útvonalán a közúti forgalmat, majd 17.20 és 19 óra között lezárják a Bem József teret. A fáklyás felvonulás miatt a Szent Gellért tér és a Szent Gellért rakpart lezárásának idején, várhatóan 16 óra és 16.40 között az 56A villamos a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér között az Alkotás utcán és a Villányi úton, a 61-es villamos vonalán és megállóhelyeit érintve közlekedik. A 19-es és a 41-es villamos két szakaszon – a dél-budai végállomások és a Szent Gellért tér között, valamint a Bécsi út/Vörösvári út és – a zárások helyszínétől függően – a Rudas Gyógyfürdő, a Clark Ádám tér, illetve a Batthyány tér között jár. A 48-as és a 49-es villamos csak a budai oldalon, a dél-budai végállomások és a Szent Gellért tér között jár, a 7-es és a 133E busz a Szabadság hídon és a Kiskörúton közlekedik. A Várkert és a Bem rakpart lezárása idején, várhatóan 16.30 és 17.30 között a 105-ös busz a Clark Ádám tér és Várkert Bazár érintése nélkül, a 178-as busz útvonalán és megállóhelyeit érintve az Attila úton és a Krisztina körúton jár, a 11-es és a 111-es busz a Batthyány tér helyett a Széll Kálmán térre közlekedik, a 39-es busz pedig a Batthyány tér helyett csak a Fazekas utcáig jár. A Bem József tér lezárása idején, várhatóan 17 és 19 óra között a 19-es és 41-es villamos a Margit körút-Széll Kálmán tér-Krisztina körút útvonalon, a 17-es és az 56A villamos vonalán és megállóhelyeit érintve közlekedik, a 109-es busz pedig a Batthyány tér helyett csak a Margit híd, budai hídfőig közlekedik. Vasárnap délelőtt reggel 8-10 óra között a zászlófelvonás miatt a 2-es, a 2B és a 2M villamos csak a déli végállomások és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között jár.

Folytatás a következő oldalon!

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Pin It on Pinterest