A felső képen látható három korifeus kvaterkázik a Karmelita kolostor erkélyén a ma esti női labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjéről.

Az ember esze megáll! A kegyelmes úr vendégül látta az UEFA elnökét Aleksander Ceferint és hű fegyverhordozóját, az MLSZ elnökét Csányi Sándort. A főszereplők közül nincs ott senki, se a BL-döntőben résztvevő csapatok az Olympique Lyon és az FC Barcelona képviselői, se az edzőik, se a csapatkapitányok. Senki!

- Hirdetés -

Egy nő még a végén megzavarná az urakat.

Marozsán: valóra vált álmom a budapesti döntő

Az Olympique Lyon magyar származású csatára, Marozsán Dzsenifer számára valóra vált álom, hogy szombaton Budapesten léphet pályára az FC Barcelona ellen a női labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében.

A finálé helyszínén, a Groupama Arénában tartott pénteki sajtótájékoztatón a német színekben olimpiai és Európa-bajnok játékos elmondta: az elmúlt három kiírásban győztes francia klubnak fontos, hogy történelmet írhat.

“Nagy motiváció számunkra, hogy sorozatban negyedszer nyerhetünk, hiszen ilyen korábban nem volt” – fogalmazott.

A 27 éves Marozsán Dzsenifer elárulta: nagyon boldog volt, amikor megtudta, hogy Budapesten rendezik a döntőt.

“Tökéletes és rendkívüli érzelmekkel teli számomra, hogy itt lesz a finálé, amely ezáltal a legkülönlegesebb lesz számomra. Ez volt az álmom, hogy itthon játszhassak a családom előtt, s ez végre megadatik” – fejtette ki.

Az MTI kérdésére elmondta: rengeteg pozitív üzenetet kapott a magyar szurkolóktól az elmúlt időszakban.

Nagyon hálás vagyok ezért, már izgatottan várom, hogy együtt legyünk a stadionban” – emelte ki. Hozzátette: minden támogatásra szükségük lesz a kispadról és a lelátóról is.

A találkozóról elmondta, csapatként dolgoznak, ez a győzelmeik kulcsa, és mindig megtalálják az utat a sikerhez, függetlenül attól, ki az ellenfél.

Kiemelte, hosszú és kemény szezonon vannak túl, minden nap fontos a regenerálódás szempontjából, így segített, hogy legutóbbi találkozójukat tíz napja játszották.

BL-döntő lesz a mi utcánkban! 1
Amandine Hendry (b2) és Marozsán Dzsenifer (b4), a francia Olympique Lyon játékosai a női labdarúgó Bajnokok Ligája döntője előtti edzésen a Ferencváros stadionjában. Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Az ötszörös BL-győztes Olympique Lyon trénere, Reynald Pedros elmondta:

 

az elmúlt tíz napban jó és fókuszált munkát végeztek. Az FC Barcelonáról – amely első spanyol csapatként jutott el már az elődöntőig is – elmondta: játéka főleg a labdabirtoklásra épül, támadásban és védekezésben is stabil csapat, amelyet erős és technikás játékosok alkotnak.

“A saját játékunkat fogjuk játszani. Nagyon oda kell figyelnünk, nem szabad hagynunk, hogy a tehetséges játékosaik kiteljesedhessenek” – fogalmazott.

Kitért rá: nem gondolja, hogy az elmúlt évek sikerei miatt kisebb motivációval várná együttese a budapesti döntőt.

“Keményen dolgoztunk, és mindig tiszteljük az ellenfeleinket. Nehéz volt elérni a legmagasabb szintet, és mi újabb és újabb trófeákat akarunk nyerni. Minél több van a vitrinben, annál inkább szeretnénk újabbakat begyűjteni” – tette hozzá.

A csapatkapitány Wendie Renard leszögezte, továbbra is történelmet szeretnének írni, újabb trófeákat nyerni és mindenkit legyőzni.
“Mindazonáltal ez egy döntő lesz, ahol nem számít, ki az esélyes. A pályán dől el, meg tudjuk-e védeni a címünket” – mondta.

BL-döntő lesz a mi utcánkban! 2
Toni Duggan (b2) és Kheira Hamraoui (j2), a spanyol FC Barcelona játékosai a női labdarúgó Bajnokok Ligája döntője előtti edzésen a Ferencváros stadionjában. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A franciák sem legyőzhetetlenek

A Barcelona trénere, Lluis Cortes kiemelte: boldog, hiszen kemény munkát végeztek a mögöttük álló két hétben, és pozitív érzésekkel várják a meccset.

“Ha nyerünk holnap, az sem az utolsó lépés lesz, mivel a klub egyre többet fektet a női labdarúgásba. Egy esetleges siker nagy lépés lenne, jelezve, hogy elértünk a legmagasabb szintre, és történelmet írnánk”

– fogalmazott az edző, arra utalva, hogy eddig még egy egyesület sem tudott férfi és női BL-t is nyerni. Hozzátette: akármi is lesz az eredmény, az élet megy tovább, és keményen kell dolgozniuk a jövőben is.

A Lyonról elmondta: nehéz ellenfél, és az elmúlt idényekben megmutatták, hogy remek csapatuk van, amelyet hosszú ideje építenek, hiszen az elsők között fogtak a női együttesük fejlesztésébe.

“Nem legyőzhetetlenek, őket is felül lehet múlni. Remek csapat kiváló játékosokkal, de mindent megteszünk a sikerért, és képesek vagyunk megnyerni a trófeát” – fogalmazott.

A katalánok Európa-bajnok belga játékosa, Lieke Martens kiemelte: az elmúlt években a Lyon bizonyította, hogy Európa legjobb csapata, és most is rendkívül erős ellenfél.

“Mi is egyre jobbak és jobbak vagyunk csapatként és én személy szerint is. Holnap a klubfutball legnagyobb meccsét játsszuk, ez plusz erőt ad”

– fogalmazott a 26 éves középpályás, akit 2017-ben az európai (UEFA) és a nemzetközi szövetség (FIFA) is az év legjobb női labdarúgójának választott.

Kiemelte, bár a közvélemény a Lyon sikerére számít, és őket tekintik kevésbé esélyesnek, a pályán kilencven percük lesz bizonyítani ennek ellenkezőjét.

“Ez egy álomdöntő lesz, amelyért keményen megdolgoztunk, és büszkék lehetünk rá, hogy idáig jutottunk” – mondta.

A döntő szombaton 18 órakor telt ház előtt kezdődik az orosz Anasztaszija Pusztovojtova sípjelére. A meccset 41 országban – 16 Európán kívüliben – lehet majd élőben nézni a televízióban.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét