Blikk: ha Szájer kéri, kaphat 40 millió forintot az EP-től

Szájer József sok mindenről lemondott egy hét alatt, megvált Európa parlamenti képviselőségétől, Fidesz-tagságáról, díszpolgári címéről, kuratóriumi tagságáról. Most itt a lehetősége dönteni arról, hogy kell-e neki 40 millió “bánatpénz” volt munkahelyétől, vagy sem.

16 évet töltött az Európai Parlamentben Szájer József,

mielőtt lemondott.

Egy EP-képviselőnek a lemondással a parlamentben töltött minden év után plusz egy havi fizetés jár

Szájer József havi fizetése 2,5 millió forint volt, így összesen 40 millió forintot kaphat az EP-től, írja a Blikk. Ezt meg is erősítette az EP sajtóreferense, Sanne De Ryck a lapnak:

„A juttatás minden képviselőnek jár, függetlenül attól, milyen okból ért véget a képviselői megbízatás.”

A korábbi hírek még arról szóltak, lemondás esetén ez a juttatás nem jár, eszerint viszont igen, ugyanakkor nem automatikusan.

Szájernek három hónapon belül igényelnie kell, ha meg akarja kapni. Ha ezt az igényt jelzi, külön elbírálás nélkül megkapja a pénzt.

Háttér

Vasárnap bejelentette a képviselő, hogy “elfáradt” és lemond EP-képviselőségéről. Kedden derült ki lemondásának igazi oka, miszerint a koronavírus elleni korlátozásokat megsértve péntek este orgián vett részt egy brüsszeli lakásban, majd az ablakon át, az ereszcsatornán leereszkedve próbált kereket oldani a kiérkező rendőrök elől, akik aztán drogot is találtak a táskájában.

Mándokon

2 hozzászólás

 • Avatar
  2020.12.05 - 13:40
  Közvetlen hivatkozás

  Ő dönt, hogy igènyli-e. Remèlem lesz egy ügyvèdje, aki majd megteszi a szükséges formasàgokat helyetette. Ha úgy dönt, hogy igènyli, termèszetes, hogy kapja meg, mint mindenki màs is ami jàr neki, max egy rèszèt felajànlhatnà közèrdekű celra, pld. az LMBTQ közössègnek, akiknek sokat àrtott. Kìvàncsi lennèk, hogy 100 emberből hàny fő nem igènyelnè. Szàjer József nem tömeggyilkos, csak egy megèlhetèsi politikus kevès

  Válasz
  • Avatar
   2020.12.05 - 13:43
   Közvetlen hivatkozás

   Ő dönt, hogy igènyli-e. Remèlem lesz egy ügyvèdje, aki majd megteszi a szükséges formasàgokat helyetette. Ha úgy dönt, hogy igènyli, termèszetes, hogy kapja meg, mint mindenki màs is ami jàr neki, max egy rèszèt felajànlhatnà közèrdekű celra, pld. az LMBTQ közössègnek, akiknek sokat àrtott. Kìvàncsi lennèk, hogy 100 emberből hàny fő nem igènyelnè. Szàjer József nem tömeggyilkos, csak egy megèlhetèsi politikus kevès megmaradr morâlis tartàssal.

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük