Bödőcs Ádere vs. Áder Ádere – Harc az élővilágért, mínusz ember 0 672

Bödőcs Ádere vs. mint Áder Ádere

Bödőcs Tibor remekbe szabott Áder János paródiával készült a köztársaság elnökének aktuális újévi köszöntője nyomán. Ha nem lenne tragikus, komikusnak is nézhetnénk. De hát így….


Bödőcs megragadta a”töketlen fecske” lényegét

Úgy látszik akiből a regnáló köztársasági elnököt farag, az – arra az időre legalább is – félreteszi a piszlicsáré országügyeket és teljes mellszélességgel a világ ökológiáját akarja egyedüliként megmenteni. Volt, aki megelégedett a bazsarózsa fellelhetőségi helyének örök időkre való biztosításával és olyan apróságra, mint az Orbán-kurzus jól látható, kártékony készülődése, nem maradt kapacitása.

Áder – mint minden fideszes – nem tud csak Magyarországban gondolkodni, a világot akarja képére formálni. Kivont kardjával a klímaváltozás rémét akarja legyűrni, mert hát a magyar mer nagyot álmodni. Nem foglalkoztatja a milliárdos kerítésen belüli korrupció, a demokratikus értékek minimalizálása, horizontja ezeknél lényegesen messzebb terjed.

“Többen kapacitáltak ebben az esztendőben, hogy szólaljak meg a CEU miatt. Miközben senkinek sem tűnt fel, hogy az apácahantmadárkák afrikai telelése riasztó mértékben elhúzódott”

-fejtegeti Bödőcs Ádere. Íme:


Áder igaziból békét és boldogságot hirdetett népének – vagyis nekünk – csak erről elfelejtette értesíteni  harcos párttársait:

“Tudunk-e azzal a bizalommal fordulni embertársainkhoz, amivel a legjobbat kérjük számukra az óév végén, az új esztendő kezdetén? És amit ilyenkor oly sokszor megfogadunk: elhagyjuk-e rossz szokásainkat, megőrizzük-e azt a lelkesedést, amivel most régi – új célokat tűzünk magunk elé? Tisztelettel, megbecsüléssel fordulunk-e barátaink, munkatársaink, szomszédaink felé?”

Szép, békés, nyugis 2018-at mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

figyelem

Összeütközött egy utánfutóján autót szállító kisbusz és egy tehergépkocsi az M1-es autópálya 42. kilométerénél, a Győr felé vezető oldalon. A …

Újabb nyílt levelet hozott a “posta”. A Város Kurír jó szokásához híven teret és lehetőséget ad minden vitára alkalmas kezdeményezésnek …

brexit

A leghangosabb Brexit-párti angol konzervatív Boris Johnson, aki várhatóan pártja új elnöke, és mint ilyen, Nagy-Britannia következő miniszterelnöke lesz, igyekszik …

alom

Minden politikus és politikai párt azt ígéri, hogy a nemzetet fogja szolgálni. Felvirágoztatja az országot, lakóinak életét jobbá teszi. Soha …

Pin It on Pinterest