Bödőcs Tibor remekbe szabott Áder János paródiával készült a köztársaság elnökének aktuális újévi köszöntője nyomán. Ha nem lenne tragikus, komikusnak is nézhetnénk. De hát így….


Bödőcs megragadta a”töketlen fecske” lényegét

Úgy látszik akiből a regnáló köztársasági elnököt farag, az – arra az időre legalább is – félreteszi a piszlicsáré országügyeket és teljes mellszélességgel a világ ökológiáját akarja egyedüliként megmenteni. Volt, aki megelégedett a bazsarózsa fellelhetőségi helyének örök időkre való biztosításával és olyan apróságra, mint az Orbán-kurzus jól látható, kártékony készülődése, nem maradt kapacitása.

Áder – mint minden fideszes – nem tud csak Magyarországban gondolkodni, a világot akarja képére formálni. Kivont kardjával a klímaváltozás rémét akarja legyűrni, mert hát a magyar mer nagyot álmodni. Nem foglalkoztatja a milliárdos kerítésen belüli korrupció, a demokratikus értékek minimalizálása, horizontja ezeknél lényegesen messzebb terjed.

“Többen kapacitáltak ebben az esztendőben, hogy szólaljak meg a CEU miatt. Miközben senkinek sem tűnt fel, hogy az apácahantmadárkák afrikai telelése riasztó mértékben elhúzódott”

-fejtegeti Bödőcs Ádere. Íme:

Áder igaziból békét és boldogságot hirdetett népének – vagyis nekünk – csak erről elfelejtette értesíteni  harcos párttársait:

“Tudunk-e azzal a bizalommal fordulni embertársainkhoz, amivel a legjobbat kérjük számukra az óév végén, az új esztendő kezdetén? És amit ilyenkor oly sokszor megfogadunk: elhagyjuk-e rossz szokásainkat, megőrizzük-e azt a lelkesedést, amivel most régi – új célokat tűzünk magunk elé? Tisztelettel, megbecsüléssel fordulunk-e barátaink, munkatársaink, szomszédaink felé?”

Szép, békés, nyugis 2018-at mindenkinek!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét