Bödőcs Tibor: Orbán úgy beszél, mint egy robot, amiből fogy az elem

Bödőcs Tibor Nincs gólöröm című estjét Nagypénteken adja le a Comedy Central. A műsorban bőven kap Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc, de Bödőcs szerint a csatornánál ezzel nem volt semmi probléma. Egyedül azt vizsgálták a jogászok, hogy a műsorban megnevezett emberek közszereplők-e. A humoristával a Magyar Narancs készített interjút.

“… gyön a migráns. Ennyi lenne az élet?”

Szóba került, hogy az új műsorában az első húsz perc az Orbán–Mészáros–Orbán–Mészáros -vonalon halad, némi semjénezéssel megspékelve:

“Igen, ez a közéletünk. Meg hogy gyön a migráns. Ennyi lenne az élet? / …./ “Azért szó van a béna ellenzékről, meg Vona néppártosodási próbálkozásáról, de igen, a műsor kétharmada a család. Ezt a témát akartam minél hosszabban kidolgozni, legyen eleje, közepe, vége, ahogy kell.”

“A Lőrinc-jelenség elég hangsúlyos…”

Szerinte a közönsége soraiban biztos vannak meghasonlott fideszesek, akik értik, vannak, akik még hisznek, de elviselik, amit mond. A többségnek meg elege van, vagy nem foglalkozik ezzel:

“A Lőrinc-jelenség elég hangsúlyos, sokan a dakota törzsön belül is röhögnek a figurán.” /…….. / ” Visszajutott hozzám, hogy magas kormánytisztviselők is rajta röhögnek, amikor be vannak rúgva. A Gyermekké tettél videón például ( Mészáros Lőrinc Bödőcs hangján József Attilát szaval Orbán Viktorhoz–szerk.). Lőrinc mellett nem lehet elmenni. Mr. Bean tudatalattijával van egy szinten szellemileg, és lassan Bill Gatesszel anyagilag. Keresztényileg sajnálom őt. Ha megnézed a megszólalásait, megsajnálod. Mint Husz János az öregasszonyt, aki a máglyára vitte a rőzsét. Szent együgyűség, ugye. Persze nem annyira vicces ez, hiszen semmi következménye annak, amit csinálnak. Még mindig van bennem valami naiv felháborodás.”

Bödőcs, a híradós – hol máshol, mint az MTVA-ban?

“Csányi nevetett, Lőrinc láthatóan nem értette….”

Elmondta, a lőrincezés átment a jogi osztályon. Miért lenne baj ezzel- mondja. Lőrinc nem az ő teremtménye, csak ábrázolja a nemzet gázszerelőjét:

“Egyébként látott engem Lőrinc, amikor még vállaltam céges rendezvényeket. Valami mezőgazdasági rendezvény volt, ő pedig akkoriban lett hirtelen nagybirtokos, egy szerdai délutánon. Ott ült Csányi Sándor mellett. Csányi nevetett, Lőrinc láthatóan nem értette. “

“Úgy látom, emberhiány van a kultúrharchoz…”

Kitért arra is, hogy őt is elérte a kultúrharc, igaz csak alig néhányszor került célkeresztbe:

“Úgy látom, emberhiány van a kultúrharchoz. Dózsa Lászlót talán még nem nyilvánították várossá, de haladunk afelé. Ha Oszter Sándor Kossuth-díjas lehet, Pintér Bélának idén kellett volna tizenhatodszor megkapnia. Tízmilliárdok mennek el az állami tévére meg rádióra, mindez azért, hogy hatalom rodeóbikáján maradhasson az, akinek Lőrinc az avatarja. De ebből nem születik jó ország, jó tévéműsor, jó late nigh show. Kár a pénzünkért, amit erre elégetnek.”

“A parodistának át kell állnia arra az IQ-szintre, amin a parodizált van….”

Megfogalmazta, kit nagyobb szakmai kihívás parodizálni, Orbánt vagy Mészárost:

“A parodistának át kell állnia arra az IQ-szintre, amin a parodizált van. Viktor tudja váltogatni az IQ -szintet, Lőrinc nem tudja a sajátját. Viktor tud ” helló, röfik” lenni, és nagyon rafinált is, én inkább bözsinénizős énjét szoktam parodizálni. Kétségbeejtő volt az is, amit a nagybeteg Törőcsik Marival művelt, ahogy lelátogatott hozzá a Kossuth Nagydíjjal, és berángatta egy miniszterelnöki promó videóba. Látszott, nincs a helyzet magaslatán. Viccelődni próbált egy nagyon beteg ember mellett. Szomorú videó volt, ahogy Viktor eljátssza Kukorica Jancsit, aki beinteget az ablakon. Csókolom, itt vagyok, hoztam valami Kossuth – díjat. Lehet, hogy most már mindenkinek fog adni. Házhoz viszi mindenkinek, aki idős és kicsit rosszabbul van. Hoztam egy Kossuth-díjat, Mariska néni….”

Bödőcs Ponyvademokráciája

Szerinte a videóiban Orbánt sem lehet érteni, látszik, hogy ilyenkor elkapja a hatalom diszkrét bája vagy az elviselhetetlen könnyűsége:

“Látszik, hogy élvezi a helyzetet, hogy a körülötte lévők biztosan röhögnek a jópofaságain, vagy amit annak gondol. Ettől megittasul, és mond még több szar viccet. Más az, amikor beszédet mond, akkor úgy beszél, mint egy robot, amiből fogy az elem. A stand-upban fontos a természetesség, amiben benne van a hiba, a hadarás, a tökéletlenség. “

Tibike nem vállal se lakodalmat, se céges rendezvényt, se választásokat.”

Úgy gondolja, a politikának a gyakorlatias dolgokról kellene szólnia. Szépen, dolgozni kellene az uraknak. Volt, amikor őt is megkeresték, hogy vállaljon politikusi szerepet:

“A tavalyi választások előtt kábé három héttel felkért Zala megyében az MSZP, hogy induljak. Biztos lemondta valaki, vagy akkor jutott eszükbe, választás lesz. Persze fel sem merül ilyesmi.” / ……. / „Felhívták anyámékat vonalason. Anyám mondta nekik, hogy Tibike nincs itthon, Pesten van, nem vállalja. Tibike nem vállal se lakodalmat, se céges rendezvényt, se választásokat.”

Bödőcs az interjú végén úgymond megfogalmazta, mit is üzen Európának, mi jut az eszébe az EP választásokról:

“Mit is üzenhetnék? Amit Királyhegyi Pál üzent Sztálinnak a legenda szerint? “A rendszer nem vált be. Stop. Királyhegyi. Stop. ” Én is üzenhetném: Az uniós pénzek nem váltak be. Stop. Bödőcs. Stop.

Forrás: Magyar Narancs /A szemét bl készítette./

Bödőcs-Orbán – zseniális miniszterelnöki paródia

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük