Nyerges elől menekült az Index

Ezerszer biztosabb helyzetbe került az Index a körülötte most lezajlott üzleti változásokkal – erről beszélt a Klubrádióban Bodolai László, a Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) kuratóriumi elnöke.

A portált birtokló szervezet irányítója szerint az Index társlapjait, valamint a felületeit – kizárólagos szerződések alapján – értékesítő céget is magában foglaló CEMP médiacsoport, illetve az MFA-t létrehozó NP Nanga Parbat 17. Zrt. értékesítése stabilabbá tette az internetes lap helyzetét.

A hétfőn bejelentett változások kapcsán Bodolai László azt mondta, nyáron komoly veszély alakult ki az Index számára azzal, hogy Simicska Lajos vállalkozó eladta az érdekeltségeit Nyerges Zsolt kormányközeli üzletembernek.

A CEMP-et addigi tulajdonosa, Spéder Zoltán két magánszemélynek adta el, Ziegler Gábornak, a cégcsoport kiadóit kiszolgáló értékesítési egység, a CEMP Sales House ügyvezetőjének, valamint Oltyán Józsefnek, a vidéki online médiahálózatot működtető, 2015-ben alapított Regon Média KDNP-s tulajdonosának.

Az Index tulajdonosi jogait birtokló Bodolai tudomása szerint Oltyán se az általa megvett cégek menedzselésébe, se a működésébe nem fog beleszólni. Az Index.hu Zrt. igazgatóságát is irányító nyilatkozó egyúttal megismételte, Ziegler Gábor személyét elég erős biztosítéknak gondolja arra, hogy minden a normális módon folytatódjon a portálnál.

(Forrás: Klubrádió)

Kapcsolódó:

Kormányközeli üzletember kezébe került az Index

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük