Bogdán László: Ember vagyok, nem cigány

Egy dologban biztosan különbözik Bogdán a többi falu polgármesterétől, mégpedig abban, hogy megvan a szándéka arra, hogy példamutatással vezesse a közösséget.

Legyen szó arról, hogy saját kezeivel mutassa be a krumplikapálás helyes technikáját,

akár a fóliasátor alatti palánták megöntözését, vagy segít kőfalat építeni. Mint első az egyenlők között, fáradhatatlanul és teljesen elhivatottan hisz abban, hogy magyarok és cigányok békében és harmóniában élhetnek együtt. Mindamellett, hogy Bogdán keményen dolgozik, született vezető, nagyon érthetően fogalmaz. Kifinomultan beszél a sajtó képviselőivel, de ha a közmunkások nem az elvárásainak megfelelő munkát végeznek, akkor gyorsan változtat a hangnemen.

A termékeny talajáról ismert régióban fekvő Cserdi

bőséges mezőgazdasági termése lehetővé tette, hogy két tonna zöldséggel támogassák Pécs városát, hogy azt szétosszák a rászorulók között szeptemberben. Karácsony másnapján Bogdán és négy falubélije személyesen szállított egy tonna burgonyát, hagymát és fokhagymát a budapesti VIII. kerületben élő rászoruló, gyermekes családok részére.

Az önkormányzat levédette a LASIPE és ROMBURGER szavakat,

melyek saját készítményeik márkanevei. A LASIPE (ami jóságot jelent) a cserdiek saját terményeiből készített termék. A cigány lecsó csak az egyik ilyen, e mellett lekvárt, savanyúságot, fadobozos krumplit, fokhagymát, cserdi kolbászt is rejt a márkanév.

Bogdán négy asszisztensét drámai érzékkel egyforma fehér köpenybe öltöztette, mely Cserdi logóját, valamint a “SZELLEM- lovag” feliratot hordozta. A burgonyát fehér zsákokban osztották ki, azzal a felirattal, hogy

“Ember vagyok, nem cigány”

illetve

“Magyarország nem fekete, vagy fehér. Attól szép a nemzet, hogy sokszínű.”

megosztás

Egy hozzászólás itt: “Bogdán László: Ember vagyok, nem cigány

  • Avatar
    2019.09.07 - 14:10
    Közvetlen hivatkozás

    Nem értem hogy ez miért nem példa értékű!? én csodálattal figyelem és sok erőt kívánok!!!!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük