"Van-e, ki e nevet nem ismeri?" - Bogdán László emléktábla-avatás - Városi Kurír

Sorting by

×

“Van-e, ki e nevet nem ismeri?” – Bogdán László emléktábla-avatás

2021. július 13.-án lesz egy éve, hogy Bogdán László sajnos korán távozott. Meggyőződésünk, hogy öröksége példaértékű, követésre méltó. Olyan magyar ember volt, aki mélyen hitt abban, hogy a cigányság kiemelhető a mai élethelyzetéből, és idővel nem lesznek másodrendű állampolgárai Magyarországnak. Barátai és tisztelői, hamarosan emléktáblát avatnak tiszteletére.

Hirdetés

Bogdán László néhány barátjának a levele

“Úgy gondoljuk, nekünk barátainak, tisztelőinek erkölcsi kötelessége, hogy Bogdán Lászlóról megemlékezzünk, örökségét tovább vigyük. Az elmúlt hetekben páran összefogtunk, és egy szerény, méltóságteljes, teljesen civil, politikamentes megemlékezés előkészítését kezdtük meg. Most jutottunk el odáig, hogy tisztelettel meghívhatunk Cserdibe, ahol Emléktáblát avatunk, és néma főhajtással tisztelgünk az eltávozott ember, a barát emléke előtt.

Az Emléktábla avatás időpontja: 2021. július 10 /szombat/ 10.00-óra
Helye: Cserdi, Polgármesteri Hivatal

Az emléktáblát Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspök, Bogdán László barátja és Bogdán Veronika, egyetemi hallgató, Bogdán László unokahúga leplezi le

Az Emléktábla avatás után átvonulunk barátunk sírjához.

Kérjük, hogy egy szál fehér rózsával emlékezz Bogdán Lászlóra. Kérjük, maszkot hozz magaddal.

Az Emléktábla avatás és a sír előtti főhajtás után bemutatásra kerül Gyurok János, Bogdán László életútját bemutató könyve. Lehetőség lesz a kötet megvásárlására, és a szerzővel történő dedikáltatásra is.

Tisztelettel kérünk, hogy az Emléktábla avatás költségeihez lehetőségeid szerint járulj hozzá

Az eseményre semmilyen hivatalos támogatást nem kaptunk /nem is kértünk /, úgy gondoljuk Laci barátaitól, tisztelőitől talán nem nagy kérés, adományaikkal járuljanak hozzá a költségekhez.

Úgy tervezzük, hogy az Emléktábla átadásából esetleg fennmaradó pénzt, az AMENDE Cserdi Cigány Gyerekek Tanulásáért Alapítvány használhatja fel céljainak megfelelően. A avatást követően természetesen minden fillérrel elszámolunk.

Adományodat erre a számlaszámra légy kedves utalni, lehetőleg 2021. június 20.-ig, mert az emléktáblát ki kell fizetnünk:

Etelközi Péter
Erste Bank
Számlaszám: 1160 0006 8000 0005 0009 7647
Megjegyzés: Bogdán László Emléktábla

Tisztelettel meghívunk és várunk a fenti időpontban Cserdibe. Kérjük a részvételedet a Bogdán László emlékére oldalon rögzített poszton jelezd előzetesen. Itt kaphatsz választ esetleges kérdéseidre is.

Találkozunk Cserdiben! “

Kapcsolódó

 

bogdán

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

 • 2021.06.11 - 16:57
  Közvetlen hivatkozás

  Útban volt a fasiszta orbánnak, egyszerűen kinyírták! Aki egy kicsit is rendelkezik a logikus gondolkodás képességével, annak nem kérdés hogy mi történt valójában!! Sajnos nem csak Ő lett áldozata ennek az aljas sátáni rendszernek, és nem is az utolsó ha nem lépünk fel ellenük azonnal! Minden nap bűn és veszteség, amig eltűrjük a törpe dakota önkényét!!

  Válasz
 • 2021.06.12 - 00:02
  Közvetlen hivatkozás

  Rozika
  2021.06.12. – 00:02
  Barátok, emberek! Ha becsültétek Bogdán Lacit, tudjátok, hogy Ő soha nem választotta volna önként a halált – pedig sajnos tudta, hogy közeleg.Sokan, nagyon sokan tudjuk, mi történt, azt talán kevesebben, hogyan. Előttem szólónál az alap igaz, csak a munkát a gyáva gyilkos kiadta bérbe!De kérek mindenkit, nagyon vigyázzunk rá,mi, akik szerettük, hogy méltó legyen ez a mai emléknap, most nem a gyilkost számonkérni jöttünk ide, hanem emlékezni, tiszteletünket kifejezni néma főhajtással annak az embernek, aki népe sorsának jobbá válásáért harcolt, amíg élt, és életével fizetett, mert azt akarta, hogy a színek megférjenek a palettán. Legyen ez az ünnep méltó az ő emlékéhez, talán majd az az idő is eljön, amikor a magyar és a cigány emberek közösen teszik ezt a kis hazát mindenkinek élhetővé és zsarnok mentessé!Emlékét tisztelettel megőrizzük!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.