Bogdán László: érdemes volt és érdemes lesz a megkezdett úton továbbhaladni

A Láthatatlan Magyarország létrehozta az ” Év Civil Polgármestere” elismerés díjat. Ezt minden évben a Helyi Önkormányzatok Napja alkalmából, az a polgármester kapja meg, aki az civilek véleménye szerint a legtöbbet tette a leghátrányosabb helyzetben, a társadalom peremén élők érdekében.

A díjat első első alkalommal Bogdán László kapta meg

A közel 10 ezer szavazó 98 százaléka gondolta úgy, hogy a Baranya megyei kistelepülés polgármestere legyen az első díjazott.

Cserdi településvezetője, az Év Civil Polgármestere díjat 2019. szeptember 29.-én, vasárnap, 17.00 órakor kezdődő ünnepségen, Cserdiben a falu közössége előtt vette át, ünnepélyes körülmények között.

Bogdán László a falu közösségi oldalán köszönte meg az elismerést, a feléje áradó szeretetet, tiszteletet. A polgármester írását szó szerint adjuk közre:

“Kedves Barátaim!

Néhány nap távlatából szeretnék mindazoknak köszönetet mondani, akik idejük feláldozása árán jelenlétükkel megtisztelték a vasárnapi díjátadó ünnepségünket. Engem különösen az a baráti melegség érintett meg, amit Önök irányomba tanúsítottak, hiszen ezt az érzést mi itt Cserdiben csak nagyon ritkán élhetjük át. A közöttünk kialakult különleges és egyszeri bensőséges hangulat meggyőzött abban, hogy érdemes volt és érdemes lesz a megkezdett úton továbbhaladni, hogy azok a nézetbeli és életbeli különbségek, amik közöttünk sajnos naponta érezhetőek, egyszer talán eltűnhessenek. Nagy hálával tartozom azoknak, akik aktívan részt vettek az ünnepség megszervezésében, és tudásukkal hozzájárultak ahhoz, hogy ez a nap nemcsak számomra, hanem mindenki számára egy felejthetetlen élmény maradjon.

Baráti üdvözlettel és tisztelettel

Bogdán László”

A közösségi oldalon rengetegen gratuláltak tiszta szívből a kis település vezetőjének. Ez is jelzi, hogy a díjat olyan magyar ember kapta, aki karizmatikus személyiségével, és rengeteg munkával meggyőzte a többségi társadalom tagjainak egy talán jelentősnek mondható részét, hogy az embereket nem a bőrszínük alapján kell megítélni, az előítéletek nem vezetnek sehova sem.

Néhány jellemző poszt a sok százból:

“Tisztelt Polgármester Úr! Szívből gratulálok a kitüntetéséhez, de szeretnék gratulálni az ott élő polgároknak, mert szerintem ez Ő nélkülük nem sikerülhetett volna. Amit ott Cserdiben Őn és polgárai létrehozták legyen példaértékű kis hazánk összes lakójának ”

“Sok-sok Bogdán László kell Magyarországnak ! Le a kalappal előtte !”

” Ha a politikusok is hasonlóképpen gondolkoznának jobb lenne a világ. Tisztelem ezt az embert.”

“Kedves Bogdán László. Örülök, hogy ilyen jó emberek is vannak mint Te! Köszönöm mindenki nevében, hogy Vagy!”

” Bogdán László az EMBER, aki az elmúlt 30 évben a legtöbbet tett a cigányságért. Bogdán László minden magyar példaképe, nemzetünk büszkesége. Az Isten éltesse sokáig!”

“Értük érdemes élni. Őket hívják úgy, hogy: EMBEREK…….”

A Cserdiek és Bogdán László előtt még hosszú út áll

Meggyőződésem, hogy Cserdi sikerre van ítélve, hihetetlen élmény volt látni, érezni a faluban élőkben a vágyat a jobbra, többre vágyásra. Megmutatták, hogy nem segélyből, hanem becsületes munkából akarnak megélni, eltartani családjukat. Tisztában vannak azzal is, hogy a tanulás, a tudás nélkül nincs előrelépés. Jó lenne ha hazánkban sok Cserdi és Bogdán László lenne.

7 hozzászólás

 • 2019.10.05 - 10:10
  Közvetlen hivatkozás

  ELSŐ PERCTŐL SZURKOLTAM,HOGY SIKERRE VIGYÉK A KITŰZÖTT CÉLT. SIKERÜLT,PÉLDA ÉRTÉKŰ AZ EGÉSZ ORSZÁGNAK. JÓ LENNE HA SOKAN CSATLAKOZNÁNAK ÖNÖKHÖZ. GRATULÁLOK AZ EGÉSZ KÖZÖSSÉGNEK. TOVÁBBI SOK SIKERT,KITARTÁST

  Válasz
 • 2019.10.06 - 14:36
  Közvetlen hivatkozás

  Gratulálok az elismeréshez és kivánok sok kitartást mert arra lesz szüksége ebben a világban . Gratulálok az ott élő mások által lenézett embereknek akik szintén Őnnel együtt EMBEREK VOLTAK.

  Válasz
 • 2019.10.06 - 14:39
  Közvetlen hivatkozás

  Gratulálok a dij elnyeréséhez és sok kitarást kivánok mert most itt abban kell.Maga bebizonyitotta amit eddig kormányok nemtudtak. Gratulálok az ott élő embereknek akik támogatták és elérték azt ami célt kitűzött. További sok sikert. Üdv. Mária.

  Válasz
 • 2019.10.06 - 23:23
  Közvetlen hivatkozás

  Igen!
  csak GRATULÁLNI tudok ÖNNEK KEDVES BOGDÁN LÁSZLÓ és az EGÉSZ KÖZÖSSÉGNEK, hogy MEGMUTATÁK _ így is LEHET, így KELL TENNI / ÉLNI!!
  Kívánok :
  További Sikereket! Jó Egészséget!! “??️?
  FU

  Válasz
 • 2019.10.12 - 22:59
  Közvetlen hivatkozás

  Ilyen EMBEREK kellenének az egész Országban!!!Az Isten Áldjon! Sok Erőt,Egészséget Kívánok!

  Válasz
 • 2020.02.07 - 10:11
  Közvetlen hivatkozás

  Nincs Magyarországon ma ember, magyar ember, akit megközelítőleg is tisztelnék és becsülnék annyira, mint Bogdán Lászlót, Cserdi polgármesterét! Amikor azt mondom, magyar ember, mindenki legyen biztos benne, hogy ez alatt fehér bőrű, barna bőrű és mindegy bármilyen nemzetiséghez tartozó, önmagát magyarnak (is) valló embert értek! aki ismeri, tudja, hogy mik (volnának) a jogai és mik (volnának ) a kötelességei, mint embernek, mint állampolgárnak! És Bogdán Laci olyan ember, aki nem csupán ő maga van tisztában ezekkel a jogokkal és kötelezettségekkel teljes mértékben, és teszi a dolgát és él ezek szerint az elvek szerint, aki az elmúlt 20 évben nem csupán a közvetlen környezetében él 500 embert tanította meg mindezekre a tiszta cipőtől a normális emberi, egyéni és közösségi viselkedésig mindenre, hanem ezt tesz minden nap minden percében, amerre csak jár! A legmélyebb tisztelet Bogdán Lászlónak, az embernek, akinek emberből van a szíve, a gondolatai, az összes cselekedete, az már csak plusz, hogy a különlegesen szép barna bőrét is bárki emberfia és ember lánya irigyelheti! Tisztelet az EMBERNEK, SOKÁIG ÉLJEN ÉS TEVÉKENYKEDJEN BOGDÁN LÁSZLÓ!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük