Bokros Lajos és Csintalan Sándor újra a porondon! – Hogy mibe vágták a fejszéjüket? Olvassa!

Sok víz lefolyt a Dunán azóta, hogy Bokros Lajos neve felvetődött volna bármilyen közéleti szerepvállalással kapcsolatban és Csintalan Sándor is igyekezett kimaradni a mindennapok sajtóhíreiből. Most sem a celeblét vonzotta őket, valami egészen más hozta össze a párost.

Kezdjük kicsit messzebbről….

A hír: huszonöt év után távozott Kocsis András Sándor a Kossuth Kiadó éléről. A HVG360 értesülése szerint Kocsis tulajdonosi kölcsönt kért a kiadó likviditási gondjainak áthidalására a többségi tulajdonos DGB Kft.-től, amelyet a Libro-Holdingon keresztül a Mädl család birtokol, ezt azonban a tulajdonostársak elutasították. Ezután vételi ajánlatot tett a 75 százalékos részvénycsomagukra, amit szintén elutasítottak.

Mädl Mónika szerint ezután összeférhetetlenné vált Kocsis pozíciója, és kezdeményezték a távozását.

A DGB Kft. június 28-án 200 millió forinttal megemelte a társaság tőkéjét, amivel Kocsis 25 százalékos tulajdoni aránya 5,77 százalékra csökkent. A DGB érvelése szerint

ezzel biztosították a társaság likviditását.

(Mädl Mónika így mutatkozott be 2007-ben, amikor még Libro Trade volt a cég neve: közgazdasági szakközépiskolát végeztem. Ezt követően két évre kimentem Ausztriába – gyerekekre vigyázni. S eközben tanultam a német nyelvet. 1994-ben hazajöttem, és elhelyezkedtem édesapám cégénél. Eleinte könyveket pakoltam polcra, polcról. Aztán apa sorra megtanította, megtanultatta velem az itteni tudnivalókat, a munka folyamatát. Még nem volt kódleolvasó, kézzel írtuk a számlákat. 2000-ben ismét elmentem néhány évre, mert szültem két igen élénk fiúgyermeket. Tavaly májusban tértem vissza, azóta a könyvrészleg irányításában tevékenykedem.)

Hogy jön ide Bokros és Csintalan?

Kocsis a Kossuth csoport két kiadóját – a Ventus Commerce és Naphegy Kiadót – melyben többségi tulajdonos volt – kiviszi a cégcsoportból, megalapította a Kocsis Kiadó Zrt.-t, amelynek felügyelőbizottságában ismert nevek tüntek fel…..

A további részletekért kattintson a HVG360-ra és mindent megért!

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

Bokros Lajos és Csintalan Sándor újra a porondon! - Hogy mibe vágták a fejszéjüket? Olvassa!

One thought on “Bokros Lajos és Csintalan Sándor újra a porondon! – Hogy mibe vágták a fejszéjüket? Olvassa!

  • 2021.09.22 at 23:20
    Permalink

    Ugy latszik, maradok tovabbra is tudatlan ezugyben, mert ezert az egy cikkert nem vagyok hajlando penzt kiadni a HV360-ra. Sajnalom. Igy a Varosi Kurirnak kar volt feltennie is ezt a figyelemfelkeltonek szant kis szosszenetet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.