Ennyi az euró középárfolyama ma délben az MNB honlapja szerint. Gratulálok fiúk, lehet ez még rosszabb is, ha nem cselekedtek hamar. Hiába írtam meg immár kétszer, hogy fel kell emelni a jegybanki alapkamatot, a Matolcsy-klán a füle botját sem mozdítja. Pedig zúg már az ország a felháborodástól.

[mnky_ads id=”10551″]

A középosztály nyaralni menne

Horvátországba és valahogy a kuna árfolyama nem romlott annyit, mint a forinté. A nyaralás az idén 10-15 százalékkal többe fog kerülni, mint tavaly. Elgondolkoznak a népek azon, vajon miért romlik erősen a forint nemcsak a dollárhoz és az euróhoz, hanem még a zloty-hoz és a lejhez képest is. Miért van az, hogy Magyarország húzza a legrövidebbet?

[mnky_ads id=”10552″]

Megadom a választ:

felkészületlen és faragatlan vezetők ülnek a jegybank élén, akik vagy nem értik, hogy mi történik, vagy történetesen a magyar nemzeti valuta romlásában érdekeltek és annak elértéktelenedésére spekulálnak.

Van nagyobb veszély, mint a nyaralás drágulása. Meglódult az infláció. Ha a magyar társadalom megijed, netán pánikba esik és elkezdi átváltani eddig forintban őrzött megtakarításait euróra vagy dollárra, akkor az árfolyam jelentősen elszállhat. Hogyan fogja ezt a pánikot a jegybank kezelni? Hogyan fogja akkor az árfolyam gyorsuló romlását megállítani? Mit tesz majd a kormány?

Hallgat az MNB.

Kivételes helyzet. Ilyen nincs még egy a világon. Ki kell jelenteni, hogy a tehetetlen bénaság a magyar nemzet érdekei ellen való. Megírtam már, hogy minél később lép a jegybank, annál nagyobb mértékű kamatemelésre lesz szükség ugyanazon eredmény eléréséhez. Amihez tegnap elég lett volna egytized százalék, lehet, hogy holnap 5 százalékpont emelést kíván.

Nos, mit fogtok tenni akkor, ha az euró árfolyama eléri a 350 forintot?

Ültök tovább karbatett kézzel? Vagy felemelitek az alapkamatot immár 5 vagy 10 százalékra ahhoz, hogy visszaszerezzétek a megtakarítók és a befektetők bizalmát? Mi lesz akkor a hőn áhított gazdasági növekedéssel? Miért akartok saját lábatokba lőni? Vigyázzatok, mert nem a külföldi befektetők fogják megvonni a először bizalmat tőletek, hanem a magyar társadalom. Aminek a jövedelmét folyamatosan leértékelitek, aminek a nehezen összekuporgatott megtakarításait elherdáljátok.

Vigyázzatok, mert a nemzetközi helyzet fokozódik.

Nincs nyugalom a világ tőzsdéin. Esnek az árfolyamok, az amerikai jegybank pedig folyamatosan kamatot emel. Lépjetek addig, amíg nem késő. Szóltam időben, immár háromszor, nem mondhatjátok, hogy nem tudtátok. A nép felelősségre von benneteket, ha hozzájárultok Magyarország romlásához.

A jegybank nem ért egyet a kormányszóvivővel

Matolcsy György nem hajlandó elmenni a költségvetési bizottságba

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét