Városi kurír
A napi fontos.

Bokros Lajos: Mi magyarok vagyunk a legnagyobb mellékkár az őrület tombolásában

Kurucok és Labancok

0 857

Az egyetem elmegy, mert elüldözte az önkényuralom. A bécsi kampusz nem valamiféle ideiglenes menedék lesz, hanem az egyetem tartós otthona – szögezte le mai tájékoztatóján a CEU rektora és a fenntartók tanácsának elnöke.

„Magyarország nem volt, hanem lesz”

Vártunk 20 hónapot. Harcoltunk a jogainkért, a tanszabadságért, a magyar egyetemek jövőjéért és azért, hogy az alapítók szándékának megfelelően örök otthonunk lehessen gyönyörű hazánk, a fényes jövő előtt álló Magyarország.

„Magyarország nem volt, hanem lesz” – mondta Széchenyi István, a Magyar Tudományos Akadémia alapítója. A haza fényes jövőjét megalapozó tanszabadság ellen indított kegyetlen és könyörtelen harcot a bornírt önkényuralom. Meg természetesen a Magyar Tudományos Akadémia ellen. Meg az ELTE és a Corvinus ellen.

Lehet, hogy sokaknak tetszik az öncélú kuruckodás, a bunkó műveletlenség újkori féktelen tobzódása. Mások lehajtott fejjel nézik, ahogy a „labancok” értéket mentenek. Ha a CEU nem kell a pökhendi és fennhéjázó magyar kormánynak, akkor tárt karokkal fogadja be mind Bécs városa, mind pedig az osztrák szövetségi kormány.

A labancok megmentenek minket a kurucoktól – a nyugati civilizáció, az emberi méltóság, a szabadság és a demokrácia nevében. Mintha lett volna már ilyen a történelemben.

A folytatásban: vissza jön-e a CEU?

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ